Det er mye omdiskutert hvor viktig frokostmåltid er, men vår erfaring er at frokostmåltidet er absolutt et viktig måltid som ikke bør sløyfes hvis man ønsker å holde en stabil vekt.

Men hvorfor er det viktig å prioritere frokostmåltidet, og hva er egentlig en næringsrik frokost?

Her er fem gode grunner for hvorfor du bør prioritere frokosten

1. Næringsrik frokost

En frokost som er næringstett kan gi deg de ekstra næringsstoffene du trenger for å ha overskudd i dag og god helse i morgen. Velger du å være bevisst på hva du spiser, kan det hjelpe deg til å få i deg nok fiber, nok sunt fett og god variasjon av vitaminer og mineraler. En næringsrik frokost kan heldigvis være så mangt,  så her er det rom for variasjoner. Men tenk gjerne fiberrikt og proteinrikt. Fiberrikt i form av grove kornprodukter med lite tilsatt sukker som grovt brød, knekkebrød, grøt og kornblandinger. Proteinrikt i form av magert pålegg og magre meieriprodukter som ost, melk og yoghurt. Bruk også gjerne grønnsaker, frukt og bær som bidrar med både fiber, vitaminer og mineraler.

2. God start på dagen

Med en god og næringsrik frokost vil du få mer energi til å ta fatt på dagens gjøremål, og være rustet til å ta smarte valg gjennom resten av dagen. Visste du  forresten at vi tar ca 200 matvalg daglig? Frokost gjør deg mer robust til å ta de gode valgene senere utover dagen.

3. Bedre måltidsrytme

Å starte dagen med frokost gjør det lettere å spise mer regelmessig gjennom hele dagen, noe som generelt vil gi et mer stabilt blodsukker og jevn energi utover dagen. Det vil da være lettere å begrense søtsuget, oksehungeren og de store utskeielsene som ofte melder seg på slutten av dagen. Å spise tidlig på dagen gjør det rett og slett enklere å spise seg passe mett til de andre måltidene.

Familiefrokost

GODE MATVANER: Barna trenger spesielt å starte dagen med en næringsrik frokost for å ha overskudd til å lære og være aktive.

4. Gode matvaner

Barna trenger spesielt å starte dagen med en næringsrik frokost for å ha overskudd til å lære og være aktive – derfor er det viktig at vi legger til rette for at de kan starte dagen med frokost. Forskning viser at matvanene vi vokser opp med er de vi tar med oss videre inn i det voksne liv. Ifølge Finn Skårderud, psykiater, professor og ekspert på spiseforstyrrelser, er fellesmåltidet noe av de viktigste vi foreldre kan sørge for, slik at barna våre får et godt og naturlig forhold til mat.

5. Matglede

En næringsrik frokost som ser godt ut og ikke minst smaker godt, gjør uendelig mye godt for kropp og sinn, så nyt den og kjenn verdien av at du har gitt kroppen din det den fortjener. Det vil gi gode ringvirkninger for dagen i dag og helsen din i morgen.