Nei, dette er ikke en artikkel om mindfullness, buddhisme eller meditasjon. Dette er rett og slett en artikkel om mat og trening. Fire uker fra nå kommer du til å merke at du har fått mer overskudd og energi. Du kommer til å veie 3 – 4 kilo mindre og være lettere til sinns. Vi snakker ikke om en pille eller en mirakelkur, vi snakker rett og slett om å følge rådene fra Roede.

Du blir hva du spiser

At toppidrettsutøvere trener mye, vet alle. Det som kanskje er litt mer overraskende, er hvor viktig kostholdet er for prestasjonene deres. I løpet av de siste ti årene har man begynt å snakke om prestasjonsernæring. Olympiatoppen har for eksempel fire ernæringsfysiologer, som jobber med å skreddersy kostholdet til den enkelte idrettsutøver. Vi vanlig dødelige har mye å lære av dette. Vi skal også prestere. Hverdagen er tøff, livet er et race og av og til en kamp. Dessverre blir du ikke den beste utgaven av deg selv, hvis du bare spiser det som settes på bordet.

Ikke slutt å spise!

Vi nordmenn legger på oss som aldri før, og innimellom holder vi på med skippertak for å bøte på situasjonen. Helsedirektoratet sine råd, som er fundamentet i Roede sier ingenting uten å ha solid støtte i forskning, og dette er hva sier de om et lavt kaloriinntak. Hvis du spiser mindre enn 1550 kcal om dagen, er det «en betydelig risiko for at kostholdet gir utilstrekkelig tilførsel av vitaminer og mineraler.» Slanking er med andre ord ikke løsningen – i hvert fall ikke en varig løsning.

MYE MAT: Med Roede-metoden kan du spise masse sunn og smakfull mat.

Les ogsåGlem ordet slanking.

Alt du må få i deg for å bli en stjerne

Her har Helsedirektoratet helt konkrete råd. Kroppen din trenger fett, karbohydrater, kostfiber og proteiner. Så langt er alt greit. Du overlever. Men listen er litt lengre. Du må sørge for og at noe av det mettede fettet byttes ut med flerutmettede essensielle fettsyrer som Omega-3. Du trenger også en jevnlig tilførsel av vitamin A, D, E og K, samt diverse B-vitaminer som Tiamin, Riboflavin, Niacin, Folat, Vitamin B6, B12 og vitamin C. I tillegg trenger du påfyll av mineraler og sporstoffer som Kalsium, Jern, Fosfor, Kalium, Magnesium, Sink, Kopper, Jod og Selen

Med andre ord: Du blir ikke den beste utgaven av deg selv, hvis du lever på pasta, pizza, pølser og potetgull. Det er også tvilsomt om du kan løse dette med kosttilskudd. Dette skriver Helsedirektoratet: «Kosttilskudd er ikke et alternativ til et godt kosthold og aldri en snarvei til gode prestasjoner.»

Les også: Tren deg ned i vekt med kosthold.

Ikke legg på! – Det finnes en enkel løsning

Det er helt sant at du om fire uker kommer til å være på god vei til å bli både slankere, sunnere og lykkeligere. Vi vil at du skal prøve Roede, men les litt til først.

Kosthold er nøkkelen

Roede har solid forskning i ryggen som viser at det du spiser faktisk er selve nøkkelen til et godt liv.

Du kan spise deg bort fra sykdom. Du kan spise deg smartere, og du kan spise deg til bedre fysiske prestasjoner.

Åtte gode år

Livet handler om mer enn å overleve! Du bør stille litt strengere krav. Ordet livskvalitet er viktig. Du skal ha et godt liv med overskudd og energi. Et liv hvor du er sterk og klartenkt. Da må du begynne å trene. Dette sier Helsedirektoratet: «Fysisk aktive vinner i gjennomsnitt åtte år med god helse». For å bli regnet som fysisk aktiv, holder det å gå en halvtimes tur fem ganger i uken. Eller jogge tre ganger – eller gå på spinning, sparke fotball eller gå på treningsstudio. Dobbelt så stor treningsmengde kan i følge Helsedirektoratet «gi opp mot 16 kvalitetsjusterte leveår».

Du blir ikke sunn av kunnskap

Mange forskningsstudier viser at det er mye enklere å nå et mål hvis det er konkret og spesifikt. Det kunne for eksempel være at du bestemte deg for å løpe en tur annenhver kveld. Her kommer et enda enklere og helt konkret mål: Jeg skal prøve Roede! Fordelen med dette målet er at det er enkelt å gjennomføre. Det tar deg fem minutter. En annen fordel er at det gir resultater. Roede virker. 9 av 10 lykkes. En tredje fordel er at Roede kombinerer kosthold med trening. Og en fjerde er at alt er basert på Helsedirektoratets anbefalinger.

FYSISK AKTIVITET: Lag deg en treningsavtale med en venn.

Les også: Tren deg ned i vekt med fysisk aktivitet.

Nye vaner som varer

Vi har utviklet skreddersydde produkter og løsninger. Du kan prøve Roede i fire uker. I løpet av disse ukene kommer du til å gå ned i vekt, men det er ikke det viktigste.

Det viktigste er at du kommer til å få smaken på det gode liv. Du kommer til å hilse på en bedre utgave av deg selv, en som har overskudd og energi.

Ble du fristet? Gi etter for fristelsen! Gå til Roede.com og prøvemeld deg inn nå!

For å oppnå varig endring og nye vaner som varer, blir de aller fleste lengre hos oss. Derfor har vi et fleksibelt medlemsystem med bindingstid på kun 4 møter. Som medlem får du ukentlig oppfølging av en sertifisert kursleder, og du kan velge mellom digitale kursmøter, en kombinasjon av digitale og fysiske møter eller vårt største produkt som er fysiske gruppemøter.