Her har vi samlet 5 sentrale råd for en sunn vekt og presenterer råd 5. Spis av og til. Kom i gang med gode vaner for det nye året sammen med oss!

Slik som samfunnet vårt er i dag har vi fristelser over alt. Det kan være vanskelig å stå imot alle fristelsene og det er heller ikke meningen at vi alltid skal takke nei til alt. Det handler om å finne den gode balansen mellom de valgene som gir glede i øyeblikket og de valgene som er viktig for å ta vare på deg selv og helsen din.

avogtil_mat_1000x650Kosemerker

Når du skal ned i vekt er det viktig å begrense den typiske «kosematen». Du kan fortsatt nyte dine favoritter, men i moderate mengder. For mange er det å kose seg forbundet med mat som kaker, sjokolade eller snacks. For andre er det kanskje fete oster, fløte eller vin som byr på de største utfordringene.

Uansett er det viktig å lære seg å begrense mengdene av slike matvarer. Vi anbefaler at du setter av 2 kosemerker à 25 kcal per dag som du fritt kan benytte på det du vil. Du kan enten bruke dem hver dag eller samle dem opp for å kose deg litt ekstra en dag i uken.