Spis en appelsin, og du har nesten dekket dagsbehovet for vitamin C. Vitamin C styrker immunsystemet og beskytter cellene mot oksidativt stress. Vitamin C bidrar også til å redusere tretthet og utmattelse og øker opptaket av jern fra andre matvarer. Akkurat det kroppen trenger i disse koronatider.

Naturens egen innpakking

Når du spiser appelsin får du en naturlig og balansert dose av næringsstoffer. Vitamin C er vannløselig, som betyr at kroppen ikke lagrer et eventuelt overskudd, men skiller det ut igjen via urinen. Ved å gi kroppen påfyll av appelsin, eller annen frukt, hver dag, sørger du for å gi kroppen viktige næringsstoffer som naturen selv har pakket inn i passe porsjoner for oss.

Helsefremmende antioksidanter

I tillegg til å være rik på vitamin C, inneholder en appelsin mange forskjellige fytoplantestoffer og flavonoider som virker positivt på helsen vår. Undersøkelser viser at det er mye sunnere å spise en appelsin, enn å ta kosttilskudd med vitamin C. Dette skyldes nok nettopp det at appelsinen inneholder så mange andre stoffer som sammen virker på en måte som man ikke klarer å gjenskape i et kosttilskudd.

Les også: Mat som styrker immunforsvaret.

Spis hele frukten

Appelsinen er rik på fiber som er bra for fordøyelsen. For at du skal få i deg dette fiberet, må du spise hele frukten og ikke bare drikke appelsinjuice. Det er nemlig i kjøttet på appelsinen at det meste av fiberet sitter. Det betyr ikke at det er bortkastet å drikke juice, men at det beste er å gjøre begge deler. Du bør også spise det hvite kjøttet på appelsinen. Der finner man nemlig antioksidanter som kan dempe både blodtrykk og kolesterol.

Vitamin C øker opptaket av jern

Vitamin C gjør at tarmen tar opp jern bedre fra andre matvarer. For å optimalisere opptaket av jern, er det derfor et godt tips å spise eller drikke matvarer som inneholder vitamin C til måltidene. Brødmat er en av våre beste kilder til jern, så denne effekten vil du for eksempel få ved å avslutte brødmåltidet med noen deilige appelsinbåter.

Les også: Spis deg mer robust.

Appelsinbåter med kanelkesam

En nydelig, frisk og lett fruktdessert som du kan kose deg med!