Å følge Roede-kostholdet er godt for helsa. Å leve et liv med sunne vaner øker sannsynligheten for at du får mange friske leveår. Det gir økt livskvalitet, som er noe vi alle ønsker for oss selv og våre nærmeste. På den måten er en sunn livsstil også en bærekraftig livsstil for både samfunnet og den enkelte.

Roede mener: Spis sunt for det sparer samfunnet for store kostnader. Jo flere friske leveår vi får, jo mindre behov har vi for behandling og pleie.

Godt for kroppen – godt for kloden

For alle som er opptatt av bærekraft og miljø er det godt å vite at Roede-kostholdet også er et klimavennlig kosthold. Det er nemlig slik at det som er godt for kroppen også er godt for kloden. Utslippene knyttet til mat utgjør omtrent 25 % av de globale klimagassutslippene, og her i Norge utgjør mat 25 % av husholdningenes klimaavtrykk.

Roede mener: Bevisste matvalg er et viktig bidrag som den enkelte kan gjøre for å leve mer bærekraftig. Følger du våre kostråd , spiser du mer klimavennlig. Å spise mer grønnsaker, korn og fisk og mindre rødt kjøtt er bra for kloden.

I tillegg er det viktig å redusere matsvinn til et absolutt minimum. Kjøp inn og lag de mengdene du trenger. Passe porsjoner er i seg selv bærekraftig. Da spiser du det din kropp har behov for, og belaster ikke miljøet mer enn du trenger. Sannsynligvis kaster du også mindre mat.

Les også saken: Restekjærlighet

Når du har rester av gammelt brød eller gamle rundstykker er det å lage krutonger en fin måte å bruke disse på.

Kort oppsummert: En sunn livsstil er en bærekraftig livsstil for både samfunnet og den enkelte!

Det er på tide at vi alle tar tak og gjør endringer i livene våre – ikke bare for egen helse, men mest av alt for klima og miljøutfordringene vi nå står ovenfor.