Tok grep og fikk tilbake selvfølelsen

Maren Kristine Bjerke, 26 år, fra Sandefjord, var en aktiv jente i ungdomsårene. Hun var med i toppidrettsfotball og trente 5 til 6 ganger i uken. Hun har også vært i Forsvaret. Men da hun begynte på sykepleiestudier endret livsstilen hennes seg.

”Det ble mye stillesitting og lite sunn og næringsrik mat”, forteller hun. Mot slutten av studietiden merket Maren at hun gjemte seg bak store klær og hadde mistet lysten til å pynte seg. Hun var rett og slett ikke fornøyd med kroppen sin.

”Jeg hadde ikke lyst til å pynte meg lengre. Når jeg skulle ut på byen eller i bursdager, valgte jeg gjerne en sort bukse og en sort t-skjorte.”

Da moren hennes skjønte hvor misfornøyd Maren egentlig var, tok hun en ærlig prat med datteren og foreslo at de kunne gå på Roede-kurs sammen.

Skeptisk

Til tross for at Maren var litt skeptisk til å begynne med, meldte både mor og datter seg på kurs. I starten av kurset og kursmøtene var det i grunn ganske flaut, og jeg følte en liten skam for at jeg var så ung – og kunne la kroppen min forfalle på denne måten. Samtidig var jeg stolt over at jeg hadde tatt dette steget og tatt grep.

Maren forteller at å gå på kurs sammen med moren var en veldig positiv opplevelse. Vi bodde under samme tak, og vi hadde de samme utfordringene. Vi spiste den samme maten og gikk ufattelig mange timer tur sammen. De første resultatene kom kjapt. Maren var streng med kosten samtidig som hun tillatte seg små utskeielser innimellom. Men alkoholen bestemte hun seg for å trappe ned.

I starten av min prosess, pleide jeg som regel å holde meg unna alkoholen i selskaper. På den måten ”slipper” man unna en del fristelser som følger med alkoholen. Dvs. potetgull, kebab, dagen-derpå-mat og fyllesyke.

Man gjør det for seg selv

Maren innrømmer at det var utfordrende å holde fokus uke etter uke. Og at det kan gå utover motivasjonen når resultatene ikke dukker opp like raskt som man hadde forestilt seg. ”Det er viktig å holde hodet kaldt og tenke at resultatene kommer snikende”, råder hun.

Roede-appen hjelper deg å holde oversikt over din kostsammensetning, som igjen får stor betydning for ditt overskudd.

Roede-kurs er på en måte litt slitsomt, men man gjør det for seg selv og sin egen selvfølelse. Man kan ikke gjøre dette halvveis. Det er å investere i en prosess som forandrer livet ditt. Og det er absolutt verdt det.

Å etablere en god måltidsrytme var også avgjørende for å lykkes

Før hadde jeg ingen måltidsrytme og det handlet om å bli mett, samme hva maten var. Nå spiser jeg regelmessig og næringsrikt. Maren rettet også fokus mot hennes inaktive livsstil. Siden treningssentre absolutt ikke var noe var henne, begynte hun å gå turer. ”Min redning var å gå tur, både i nabolaget og i skogen. 30 minutter til 1 time HVER dag, omtrent uten unntak”, forteller hun.

Bli Roede-medlem du også!

Det som var lettere enn Maren hadde forventet seg var å ta de sunne valgene i butikken. ”De sunne alternativene finnes, man må bare være viljesterk og konsentrere seg”, sier hun.

Roede-kursleder

Når vi spurte Maren om hva det aller beste med å ha endret livsstil er, nøler hun ikke: Selvfølelse, selvtillit, en sunn kropp og et sunt hode. Tiden da Maren gjemte seg bak vide, sorte klær, er over. Og nå har hun blitt Roede-kursleder selv.

Jeg ønsket å bli Roede-kursleder fordi det handler om å se mennesker, deres individ og behov. Et Roede-kurs er helsefremmende og forebyggende, det å bidra til at andre mennesker tar grep om egne liv, får bedre helse og en økt selvfølelse er ypperlig. Som sykepleier er det fantastisk å kunne jobbe forebyggende mot livsstilssykdommer og andre helseplager.

Registrering av alt hun spiste var Marens måte å få kontroll over energiinntaket. Hun begynte å lage mer mat fra bunnen av samt å planlegge og forberede mellommåltider og lunsj. Slik klarte hun å takle en hektisk hverdag og å unngå at det sklei ut. ”Planlegging er viktig”, slår hun fast.

Powered by Labrador CMS