Helgen kan ofte være en utfordring for de som prøver å gå ned i vekt eller holde vekten. Det skal selvsagt være lov å kose seg litt ekstra i helgene, det er blant annet derfor vi har våre ”berømte” kosemerker. Blir det derimot for mye av det gode, kan det fort synes på badevekten.

Mange tenker ikke over hvor mange kalorier det er i enkelte matvarer, mens andre er mer bevisste. Ved å merke mat med hvor mye man må gå eller løpe for å forbrenne den tror britiske Royal Society For Public Health at flere vil bli mer bevisst og ta sunne valg eller bli mer aktive. De lanserte tidligere i år en idé om å merke mat i butikkene med treningsikoner.Treningsikoner_300x300 Det er fort gjort å undervurdere hvor mange kalorier det er i en del mat, men ved å merke hvor lenge man må trene for å forbrenne matvaren vil man kanskje tenke mer over hvor mye energi enkelte matvarer gir. Visste du for eksempel at du må løpe i 54 minutter for å forbrenne 100 gram melkesjokolade? Blir utskeielsene for store, må man med andre ord bevege seg ganske mye for å gjøre opp.

Å trene er viktig for å komme i bedre form og få bedre helse, men forskning viser at dersom man skal ned i vekt er ikke alltid fysisk aktivitet alene nok. Det skal veldig mye trening til for en vektreduksjon. Vi anbefaler en kombinasjon av regelmessig fysisk aktivitet og et lavere energiinntak for å redusere vekten.

Skal du forbrenne ett glass rødvin må du danse swing i 14 minutter. Kanskje det er en god unnskyldning til å holde seg på dansegulvet hele kvelden?

Prøv vår kalkulator på greteroede.no og se hvor mye du må trene for å forbrenne helgekosen.

Hva tenker du om å merke maten med treningsikoner? Del gjerne dine meninger i kommentarfeltet nedenfor!

Hentet fra denne saken i Aftenposten: Dette-forslaget-vekker-oppsikt-i-Storbritannia