Du tenker kanskje at Grete Roede ikke har så mye med dette mobilspillet å gjøre. Men effekten et slikt spill gir er et relevant «dytt» i riktig retning i forhold til å øke hverdagsaktiviteten til mange brukere. Vi kan spekulere i helsegevinsten totalt sett, men det er ikke stor tvil om at litt aktivitet er mye bedre enn ingen!

COLOURBOX20479653

De første som lastet ned denne nyheten fra Nintendo på sine smart-telefoner forstod fort at aktivitet og navigasjon i spillets univers krevde at man brukte beina mer enn tidligere. Man er nemlig nødt til å navigere seg rundt langs gater og i nærmiljøet for å fange Pokémon, klekke egg, vinne en pokémon gym eller finne poké-stops. Dette genererer fort mange ekstra kilometer og skritt hver dag for de ivrigste spillerne.

COLOURBOX20481194

Mange ungdommer og barn har også blitt godt kjent med Pokémon-universet. Nå ser vi stadig flere unge mennesker i full fart rundt i nærmiljøet med en telefon foran seg, raske til beins, med et mer eller mindre tydelig retningsmønster i jakten på en ny pokémon.  Dette blir mer og mer vanlig, så ikke la deg overraske over grupper av nye fjes rundt din nærbutikk eller tettsted som plutselig har funnet veien over dørterskelen og ut i frisk luft.

COLOURBOX20489863

Vi i Grete Roede heier på spillet, da det i grunn er en av USAs største suksesser til en bedret folkehelse på lang tid. Nå har jo dette spillet spredt seg internasjonalt, og det er ikke noe tvil om at vi ønsker Pokémon GO velkommen i Norge. Dette oppfattes som en god form for «nudging», uttrykk brukt i forbindelse atferdsteorier. Nudging forklares som der vi mennesker tar mer helsefremmende valg ved hjelp av et «dytt» i riktig retning pga våre omgivelser som legger til rette for smarte valg. Dette er jo topp når vi kanskje snakker om grupperinger i samfunnet som ikke er av de som beveger seg mest i utgangspunktet. Gaming har nå fått en ny verdi og bidragsyter ved hjelp av kroppen som hjelpemiddel til å øke aktivitetsnivået til både unge og voksne.

COLOURBOX19917959

Det kan også være sosialt å  begynne med Pokémon GO, der spillingen kan «bryte isen» ved direktemøter med andre «gamere» som slår av en prat, på lik linje som man ofte gjør når man har med seg hund eller små barn. Hehe, vi syntes jo dette alt i alt er litt artig og lar oss rive med i diskusjonen rundt den nye «praten» rundt dette spill-fenomenet.

Grete Roede oppfordrer hvertfall til mer hverdagsaktivitet og tror på at teknologi, slik som spillet Pokémon GO kan brukes til å motivere mange til å ta et steg, bokstavelig talt, i retningen mot en mer aktiv og sunn livsstil.

Innlegget Vi elsker Pokémon GO! dukket først opp på Line Gåsland.