start

Godt nytt år alle sammen :)

Ja nå er det et nytt år med nye lodder og gevinster, og mange har et ønske om å endre noen vaner de ikke er så fornøyd med til litt bedre vaner som gjør hverdagen lettere. Det som er viktig å tenke på, er at du ikke kan starte neste kapittel i ditt liv mens du fremdeles leser det forrige. Det kan for eksempel være å endre…

Fra dette kapittelet…

IMG_4523Til dette!

Til dette...Eller fra dette kapittelet…

IMG_0051Til dette!

IMG_1113 (2)

Nå skal jeg fortelle noe litt spesielt – for å få en varig endring så må du gjøre en ting 21 ganger før det er en del av hverdagen din. Om du derimot skal endre noe bare ved å høre, så må du høre en ting 64 ganger før det blir en ny vane.

Og siden jeg har hatt to ungdommer i hus så vet jeg at dette er sant. Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg sa til minstemann at han skulle henge opp jakken sin.

  • Heng opp jakken din Herman
  • Herman kan du henge opp jakken din
  • Hvorfor kan du ikke bare henge opp jakken din Herman

Pappaen hans tok det på en litt annen måte.. Han ropte :

– Herman kom hit – når Herman kom ut i gangen pekte pappa på gulvet og sa – heng opp jakken din… og ergo så hang Herman opp jakken sin hver gang pappa var hjemme, men han visste at når det gjaldt meg så hang jeg først opp jakken hans og så gikk jeg inn på rommet hans og «kjeftet».

IMG_4603

Og på samme måte blir det i forhold til både mat, drikke og aktivitet. Det hjelper ikke at vi sier til oss selv: Nå må du drikke vann, dra på trening, ikke spis sjokolade, spis nok frukt – du må gjøre de tingene du sier til deg selv at du vil endre, du må gjennomføre det dag etter dag etter uke etter måned og år etter år før det sitter godt forankret i hodet og handling.

Og ikke minst må du huske at du må slutte å begynne å begynne – nå må du begynne å fortsette det du allerede har begynt på!

Klem Eirin :)

HUSK å lese om mine kurs HER!

Innlegget Varig endring i ditt liv? dukket først opp på Eirin Heiland.