Hei! Mitt navn er Lena Oppegård, jeg er 37 år gammel og kommer fra Bodø. Her vil jeg dele historien om reisen jeg har hatt med Grete Roede.

Jeg innså alvoret i påsken 2015. Da var jeg blitt så stor at jeg ikke fikk tak i klær jeg ønsket å få på meg, og plagdes med vond rygg.

Jeg gikk i mine yngre dager på Roede-kurs, så jeg kjente til konseptet. På et kurs gikk jeg ned 10 kg mens en annen gang gikk jeg ned 8 kg på. Etter at jeg fikk barn i 2007 og 2008 endte jeg imidlertid opp med noen ekstra kilo som var vanskelige å få av seg. Og i tillegg la det seg bare enda flere kilo oppå disse.

Har prøvd det meste

Jeg prøvde Xtravaganza i ett år, og gikk ned mange kilo på pulver, men la det på meg igjen pluss litt til innen halvannet år. Så prøve jeg Nutrilett, der jeg også gikk ned noen kilo, men endte med å få flere på igjen.

Påsken 2015 innså jeg at det var såpass mange kilo som skulle av at jeg var nødt å gå på kurs helt til de 32 kiloene var blitt borte, og hele familien hadde endret kostvaner og mosjonsvaner.

Jeg meldte meg på Roede-kurs, og etter ett år var målet nådd, og hele familien hadde fått inn gode rutiner med mat og mosjon.

Jeg gikk over på Hold Vekten hos Roede-kursleder Elin Unosen, som jeg fortsatt går på.

I 2016 vant jeg Roede-prisen “Årets Fylkesslanker Nordland” for min innsats med å legge om livsstilen min. Her er jeg sammen med Grete Roede, Jeanette Roede, og kurslederen min.

Skeier fortsatt ut i familien

Jeg kan ikke slutte på Hold Vekten-kurs, for da har jeg en som holder meg i ørene og som sørger for at jeg gjør som jeg skal.

Men vi har fortsatt utskeielser i familien min. Vi spiser godis i helgene, kake i selskap, burger en gang i blant og andre usunne ting, men gjør det med måte, og ikke samme mengder som før. For eksempel er tre store kakestykker blitt til tre bittesmå stykker. Og vi handler sunnere matvarer og kjøper inn mindre godis til helgen. Da er det akkurat nok godteri til lørdag, og ikke sånn at det varer helt til onsdag, som det gjorde før.

Vi tar rett og slett sunnere valg. Uken består jo av flest hverdager, og det holder vi oss til!