Hei! Mitt navn er Katrine Unes, jeg er 19 år gammel og kommer fra Vormsund i Akershus.

Jeg fikk egentlig litt sjokk da jeg kom på det første kurset, hos Roede-kursleder Hege-Merethe Romedal Fløtre. Alle var så hyggelige og åpne! På kurset var vi noen som meg, som akkurat hadde begynt med Roede-kurs, og noen som skulle fortsette løpet sitt. På kurset snakket vi om mat og vaner og jeg lærte mye nytt.

Men best av alt, jeg klarte å gå ned i vekt – 28 kilo! Etter som ukene gikk ble jeg bare mer og mer fornøyd! Da det første kurset var ferdig bestemte jeg meg fort for å fortsette, jeg ville nå målet mitt.

Dårlig forhold til mat før

Før jeg begynte på kurs hadde jeg egentlig et ganske dårlig forhold til mat. Jeg spiste ofte for lite, og ofte tok jeg dumme matvalg. Jeg spiste lefser med kanel i stedet for å spise godt brød med herlig pålegg på. Tenk at jeg var så dum!

Etter at jeg begynte på Roede forandret mange av mine daglige vaner seg. Jeg begynte å spise sunt, ofte og mer. Jeg begynte også å spise måltider nærmere trening. Jeg har også sluttet å spise disse lefsene. Jeg drikker sjeldent brus, og hvis jeg gjør det er det et lite glass Coca Cola Zero. Jeg spiser grovere brød, mer grønnsaker og mindre frukt og jus.

Nå er det trening året rundt

Selv har jeg alltid hatt et greit forhold til trening på vinteren, og et dårlig forhold til det på sommeren. Det har jeg hatt fordi jeg spiller ishockey. På hockeybanen har jeg merket store forskjeller. Jeg blir ikke like fort sliten og går mye fortere på skøyter.

Jeg har klart å bli bedre på noe jeg elsker fordi jeg har gått ned i vekt!! Nå gleder jeg meg til sommeren, da jeg skal trene.

Shopper klær!

Før syntes jeg det var veldig ubehagelig å visse fram kroppen min, så jeg ville engang ikke gå på badestranda hvis det var mange der. Dessuten har det vært veldig vanskelig for meg å kjøpe klær tidligere. Jeg har kjøpt klær på stormote-avdelingen siden jeg var 13 år gammel. Dette var nok grunnen til at jeg hatet å handle klær.

Men nå har dette forandret seg helt. Jeg får komplimenter for kroppsfasongen min, og jeg kan kjøpe klær i vanlige butikker igjen. Nå synes jeg det er gøy å handle fordi jeg faktisk kan finne noe som både passer og sitter fint på meg. Når jeg har på noen av de gamle klærne mine kan jeg virkelig se forskjellen.

Jeg gleder meg til å fortsette ferden min med Roede-metoden og nå målet mitt. Ja, dette er det rette livsendringskurs