Vi har mange sporty kursledere i Roede, og en av dem er Bergliot Haavelmoen fra Haugesund. Hun er plukket ut til å være med på Team Rynkeby sitt lag som skal sykle fra Skandinavia til Paris i juni. Den 30. juni setter Team Rynkeby God Morgon Haugaland seg på sykkelsetene klare for å sykle strekningen København – Paris. Vestlendingene skal sykle sammen med 2100 andre syklister fra Skandinavia. Syklistene sykler med et helt klart mål, nemlig å samle inn penger til Barnekreftforeningen.

Team Rynkeby er et nordisk veldedighetsprosjekt der hobbysyklister, bestående av både kvinner og menn, i ulike aldre – med forskjellige yrker og bakgrunn, sykler fra Skandinavia til Paris for å samle inn penger til kreftsyke barn og deres familier. Team Rynkeby God Morgon Haugaland er et av ni sykkellag fra Norge, og blandt totalt 48 sykkellag fra Danmark, Sverige, Finland, Island, Færøyene og Norge.

Team Rynkeby God Morgon sitt viktigste formål er å skaffe penger til kampen mot barnekreft. I Norge samler deltakerne inn penger til Barnekreftforeningen, som bruker størstedelen av de innsamlede midlene til å finansiere forskningen. Alle deltakerne på Team Rynkeby God Morgon forplikter seg til å gjøre en aktiv innsats for å skaffe penger, og i 2018 donerte de norske lagene hele 7,4 MNOK til Barnekreftforeningen.

Vi startet med fellestreninger allerede i starten av oktober, bare uker etter vi fikk svar på søknaden om at vi hadde fått plass på Team Haugaland-laget.