Vinteren er her, og for å få mer glede av sesongens aktiviteter har vi laget et treningsprogram som styrker sete og lår. Øvelser med RubberBand (minibånd) er styrkende og stabiliserende, og hjelper deg til å bli mer utholdende.

La deg inspirere av vårt treningsprogram med seks gode strikkøvelser

Varm opp i fem minutter ved å gå eller jogge på stedet. Du bruker kun seks minutter på en runde. Ta 12-15 repetisjoner av hver øvelse, og gå rett over på neste øvelse til du har kommet gjennom alle seks øvelser. Studer bildene nøye for å få  inn riktig teknikk.

Bakovergange
– styrker sete og lår

Stå med hoftebreddes avstand mellom bena og med strikkene over og under knærne. Bøy deg noe ned i knærne og gå bakover med lange steg i bøyd posisjon. Gå i ca 40 sekunder eller så lenge du klarer før du tar en pause. Ha spenning i strikken hele tiden slik at du unngår at knærne faller inn mot midten. Jo lengre ned du går jo tyngre blir øvelsen. Du kan variere øvelsen med å gå sidelengs og forover.

Jumping Jack
– styrker sete, forside og bakside lår

Stå på gulvet med samlede ben og armene langs siden. Ha den ene strikken på ankelen og den andre rett over knærne. Hopp ut til bred benstilling samtidig som du beveger strake armer ut til siden og opp over hodet. Hopp tilbake til utgangsstillingen samtidig som du senker armene. Hold spenning i strikken gjennom hele bevegelsen. Gjenta.