Se for deg 50 mennesker, alle med hver sin forskjellige historie. Noen er rolige og avbalanserte, andre er hypre. Innimellom finner vi noen som er sjenerte og andre som tar rommet. Noen har nesen i sky, mens andre ser i gulvet. Kreti og pleti. Forrige torsdag var en diger bukett av slike mennesker samlet på en staselig fest på Nesøya utenfor Oslo. Lett smånervøse for kvelden og for hva den ville bringe. Men alle visste at det skulle bli fest. Årets hedersfest for Grete Roedes stab og deltakere var i ferd med å bli blåst i gang.

Tenk hvor mange kilo denne gjengen har mistet til sammen…

Jeg var så heldig å ha med meg to av malerguttene “mine” til Oslo denne helgen. De var staselig dresset opp, og damen i resepsjonen på hotellet kastet lange blikk etter dem. Før vi ble kjørt avgårde til festen, tok vi oss tid til å hilse litt på de andre som var ankommet. Det var ingen problemer å få praten til å gå – for tross ulikheter hadde vi alle noe til felles: Et lettere liv med Grete Roede.

Det var en nervøs gjeng som entret hagen på Nesøya for å bli fotografert og gjort stas på – men det kom seg etterhvert. Et lite glass sprudlevann eller to gjorde bokstavelig talt susen.

13987741_1423229937703633_645503819_o

To nervøse malere, og jeg.. SÅ stolt av å kunne gå frem å motta pris med en deltaker i hver arm.

Lettere sammen - pris. Vi manglet en av malerne, men Trond og Alexander har gått sammen på kurs for å legge om sin livsstil.

Lettere sammen – pris. Vi manglet en av malerne (Trond), men Rune og Alexander har gått sammen på kurs for å legge om sin livsstil.

Rune (2)

Rune vant prisen for Årets mannlige slanker, Hordaland. 24 kilo i minus!

Flotte Monica, som har slanket bort ufattelige 84 kilo. Sammen med min herlige kollega Linda Schnelle som sin inspirator på store deler av veien.

Les Monicas utrolige historie her.

Men det var ikke kun bergensere som mottok priser denne kvelden. Under festmiddagen ble det utvekslet mange historier fra krokene i vårt land. Latter runget i lokalet. Skravlefaktoren var langt høyere enn solfaktoren har vært denne sommeren (og takk og pris for det!). Det ble tatt enda flere bilder, selfier sammen med Grete og Jeanette – som begge kastet en flott glans over kvelden med sitt strålende nærvær. Alle fikk vi følelsen av å bli sett og anerkjent for innsatsen, enten vi var kursleder eller kursdeltaker.

Praten går.

image001 riktig

Smil og latter, og deling av erfaringer.

Kvelden ble avsluttet med gode ord fra Grete Roede selv – som er så vakker at vi snur oss etter henne i beundring. Det var ingen liten reise hun la grunnlaget for i 1974, da