Jeg trodde aldri jeg skulle si dette, men jeg elsker å trene styrke. Det har ikke alltid vært sånn, men i snart to år har jeg og ei venninne trent styrke ganske regelmessig, noe som har gitt resultater. Resultater gir meg bøtter og spann med motivasjon – så jeg har ingen planer om å slutte med styrketrening med det første.

Vet du hvorfor styrketrening er bra når man skal ned i vekt?

Når man går ned i vekt er det ikke bare fett som forsvinner. Du vil miste væske og fett, og dessverre vil det sannsynligvis forsvinne noe muskelmasse også. Grunnen til at jeg sier dessverre er fordi det er i muskulaturen mesteparten av forbrenningen din foregår. Jo flere muskelceller du har, jo høyere vil din forbrenning være. Du har kanskje hørt om dietter hvor personer raser ned 15 kilo på en måned, vet du hva som ofte skjer med de som prøver seg på slike dietter? Ja, de går veldig ofte opp i vekt igjen, og gjerne litt mer enn de gikk ned. Grunnen er enkel – muskelmassen er mindre på grunn av det store muskeltapet som forsvinner når man raser ned i vekt.

Med Roede-metoden er det ingen som skal gå ned 15 kg på en måned, vi fokuserer på varig endring både når det kommer til dine vaner og dine vektresultater. Så lenge du er flink med å holde deg til din anbefalte meny eller ditt daglig kaloriinntak (noe vi kommer frem til på et Roede-kurs) og trener litt styrke, kan du opprettholde den muskelmassen du har. Da vil du gjøre deg selv en stor tjeneste, fordi det blir lettere å holde vekten i ettertid.

Det kommer kanskje ikke som noen stor overraskelse at styrketrening er den beste treningsformen for å opprettholde eller øke muskelmassen. Styrketrening sikrer ikke bare økt forbrenning mens du trener, men også når du er i annen aktivitet, til og med i HVILE.

oppvarming 2

Jeg henter mye inspirasjon fra ulike treningsmagasiner. Her forbereder jeg en treningsøkt ved hjelp av Shape up magasinet.

Hvor mye styrketrening må til?

I Roede-metoden anbefaler vi at du trener styrke 2-3 ganger i uken. Det holder med øker på 15-20 min, så det er ikke så mye som skal til. De aller fleste kan få til disse øktene, du må rett og slett bare sette av litt tid og bestemme deg for at du SKAL GJENNOMFØRE. Jeg kan love deg en ting.. det fins ingen bedre følelse enn den du får etter å ha gjennomført en god styrkeøkt. Det er en følelse som er umulig å oppleve på noen annen måte.

Ikke glem..

«You don’t have to be great to start, but you have to start to be great”.

I tiden fremover skal jeg dele mine tips til oppvarming, noen 15-20 min styrkeøkter og en økt jeg kaller 5 MIN ABS med deg. Tilslutt vil du sitte igjen med et treningsprogram du kan gjennomføre på en time eller dele opp i nettopp 15-20 mins økter. Høres ikke det bra ut?!

Det er bare å glede seg – fortsettelse følger.

Smil fra Kristine Kursleder

styrke collage

Følg meg gjerne på Instagram @telebond – Jeg legger ut bilder med tips og motivasjon til en aktiv og sunn hverdag.

Innlegget Skal vi trene styrke? dukket først opp på Kristine Telebond.