– Jeg har selv stått midt i en livstilendring og kan sette meg inn i andres situasjon og forstå andres utfordringer. Med en god plan og oppfølging kan man nå sine mål for en bedre helse, og sammen skal vi få det til! Det forteller Per-Stian Kristoffersen (38) fra Porsgrunn, som selv har oppnådd store resultater .

Og dette har Per-Stian, som er utdannet kokk, fått til ved å spise mye god og samtidig sunn mat.

– Jeg brenner for matglede i hverdagen! Du kan spise mye god mat og samtidig spise sunt.

Men livet og hverdagen har ikke alltid vært så lett som nå.

Tok 10 år å komme seg dit han er i dag

–  Jeg har alltid vært kraftig, men det var først i midten av 20-årene at jeg måtte ta noen grep. Likevel tok det vel 10 år før jeg kom dit jeg er i dag, innrømmer han

Per-Stian har ikke gått på Roede-kurs, men han har gått på kurs hos Senter for sykelig overvekt ved Sykehuset i Tønsberg, etter anbefaling av bedriftslegen han hadde den gangen.

– Det var denne kunnskapen jeg brukte for å endre livsstil, som forteller hvor hvilken betydning det har vært for han å gå ned i vekt.

– Jeg er heldig og har alltid hatt god helse, men etter at jeg gikk ned mye i vekt er det klart at hverdagen er mye enklere. Jeg har mer overskudd og energi samt at jeg føler meg mer vel. Bare det å kunne gå i «vanlige» klesbutikker uten å grue seg for mye, har enormt å si! Mentalt er det også mye bedre, og jeg føler meg ikke lenger så mislykket, forteller Per-Stian.

Han har også blitt kvitt sin alvorlige søvnapné. Nå er snorkingen borte. Kvaliteten på maten han spiser har også forandret seg.