Jeg hadde nok aldri gjort dette hadde det ikke vært for at jeg fikk barn!

Hei! Jeg heter Sveinung Matre, er 35 år gammel og kommer fra Førresfjorden. Da jeg og kona mi bestemte oss for at vi skulle få barn, ville vi at den lille skulle komme til en familie med sunne matrutiner. Sammen tok jeg og kona et skikkelig tak – etter å ha spist godt sammen i flere år!

Sveinung Matre_førVi trodde egentlig at vi spiste ganske sunt, men siden vi spiste både mye og uregelmessig gikk vi opp i vekt.

Da jeg begynte på kurs veide jeg over 150 kilo. Med dette følte jeg at jeg ikke kunne bli en så god pappa som jeg ønsket å være. Jeg ville gjør meg bedre rustet til papparollen! Målet var å gå ned i vekt, endre livsstil og lære resten av familien det jeg selv lærte på kurs.

Etter å ha gått flere kurs hos Roede-kursleder Berit Elise Mæland har jeg gått ned nesten 50 kilo. Og i dag har jeg og kona det mye bedre. Det har vært av stor betydning at vi har vært sammen om dette. Vi har hjulpet hverandre underveis.

Bryllup som motivasjon!

Den aller største motivasjonen underveis var nok at vi skulle gifte oss. Man vil jo gjerne se bra ut i sitt eget bryllup!

Og tenk, den dagen vi giftet oss veide vi til sammen 76 kilo mindre enn da vi begynte å planlegge bryllupet. Det ble en fantastisk dag!

Men jeg forsetter å sykle til jobben og løpe etter datteren min, for jeg vil gå ned litt til.

Les også: Slanket bort 76 kilo på ett år – så ble det bryllup!

Roede-kurs er starten på et nytt og sprekere liv, er det din tur nå? Ta en titt på våre kurstyper her!