Hei! Mitt navn er Inger Lajord. Her er min historie om en prosess som endte med minus 30 kg på ett år. Akkurat det siste tror jeg er noe av suksessfaktoren – nemlig at jeg var innstilt på at jeg skulle bruke tid på dette. Lettvinte løsninger i forhold til det å gå ned i vekt har jeg liten tro på.

Jeg har i hele mitt voksne liv hatt noen kilo for mye. Jeg var aktiv håndballspiller fra jeg var 8 år til jeg var 30 år, og har alltid likt å trene og holde meg i fysisk aktivitet. Da holdt jeg vekten stort sett greit. Men etter to barnefødsler, og en kropp som sa stopp som følge av slitasje fra håndballen, kom kiloene snikende på. Etter hvert ble vekten godt over tresifret.

Det riktige kurset for meg

I 2016 begynte knærne å krangle skikkelig. Med en kropp som var 176 cm høy og veide 121 kg ble det stor belastning på de stakkars knærne mine. Resultatene fra MR var ikke oppløftende, og jeg tenkte at før jeg skulle vurdere å snakke med legen om operasjon, ville jeg prøve å gå ned noen kilo. Jeg bestemte meg derfor for å prøve et Roede-kurs.

Jeg er sosial som person, og har en jobb som innebærer at jeg snakker mye med mennesker. Jeg kunne derfor egentlig tenkt meg å følge et Roede-kurs der jeg slapp å være sosial. Å sitte rundt et bord med mange andre å snakke om opp- og nedturer knyttet til vekt var ikke så fristende.

Derfor ble Aktiv-kurset midt i blinken for meg. Der var det litt prat og mest trening!

Min fantastiske veileder Vanja Sørensen balanserte dette på en fortreffelig måte. Hun snakket, veiledet og kom med gode tips samtidig som vi trente.

Nå starter den virkelige jobben

Jeg merker vektreduksjonen på både humør, form og «vondter». Jeg er ikke noen «shopper» (til min datters store fortvilelse), men jeg må innrømme at når jeg skal handle meg klær nå, er det mer lystbetont enn det var når jeg bare fant klær i «stor»-avdelingen.

Nå har jeg gått ned 30 kg, og jeg trives godt med min nye vekt. Jeg er fullt klar over at det er nå den virkelig jobben begynner – nemlig å holde vekten! Derfor har jeg begynt på Hold Vekten-kurs. Det kjennes godt å ha Vanja med meg videre i prosessen.

I august 2017 vant Inger Roede-prisen Årets Fylkesambassadør Troms, for sin innsats med å legge om livsstilen.