Det er flere måter å jobbe mot et mål, og visualisering er et velprøvd, effektivt og spennende verktøy.

Hvor ofte øver du på ting som du ikke får trent på i virkeligheten? La oss si du har en skikkelig uvane, som å drikke Pepsi Max hver dag eller ta deg en sjokoladebit etter middag eller du syns det er utfordrende å snakke til en forsamling. Du tenker at du bør skjerpe deg og ta deg sammen, men det blir med det. For det er jo ikke så lett å øve på ikke å drikke brusen eller spise sjokoladen, eller å tale til en forsamling struttende av selvtillit?! Eller…?

Vel, jo, det går an. For gjennom visualisering kan du trene på ting du ikke får trent på i virkeligheten, som en forberedelse på situasjoner du ønsker å mestre.

Så hvorfor er visualisering er såpass godt hjelpemiddel? Jo, det er fordi når du visualiserer en tenkt situasjon har du flere muligheter og større frihet til å velge enn i en ekte situasjon, og du kan øve og repetere mye mer. Og du kan faktisk lure hjernen!

Les også: La pulsklokken hjelpe deg å slappe av!

Hjelp deg selv til å se målet der fremme. Det skaper fremdrift og motivasjon.

Test deg selv ut på forhånd

Det spennende er at hjernen din ikke skiller mellom ekte og tenkte situasjoner, selv om du vet forskjellen. Du bruker mange av de samme nerveforbindelsene når du trener mentalt som du bruker i ekte situasjoner. I tillegg lager du nye forbindelser som du får nytte av i de ekte situasjonene.

Når du øver mentalt flere ganger på forhånd har du allerede testet ut hvordan du for eksempel takler å måtte si nei, hvordan du overvinner frykten eller hvordan du skal ta det sunne valget. Øvingen øker sannsynligheten for at du gjør det du ønsker og har planlagt når situasjonen oppstår.