Er pulsklokken forbeholdt folk i toppform, idrettsutøvere eller de som trener mye, eller kan mosjonister også ha glede av en slik klokke? Med kroppen og hodet full av motivasjon, og en pulsklokke på armen, ligger det meste til rette for raske gåturer og gode løpeturer med påfølgende stigning i form og resultater.

Pulsklokken kan gi deg et en ekstra motivasjonsboost

Det første du må gjøre for å komme i gang med pulsklokken din, er å legge inn riktige opplysninger om deg i klokken. Dette gjelder alder, kjønn, vekt, aktivitetsnivå og makspuls. Makspuls er den høyeste pulsverdien du kan oppnå under fysisk anstrengelse, og angir hjertets maksimale kapasitet. Pulsmåling som treningsverktøy bidrar til at du lettere kan styre intensiteten på treningen din, og kan sørge for at du får maksimalt ut av hvert treningsminutt.

Pulsbasert trening hjelper deg å vise hvor hardt kroppen din jobber, og gjør det enkelt å planlegge, gjennomføre og analysere treningsøktene dine. Bruk av pulsklokke passer både for de som ønsker en enkel måte å registrere treningsøktene sine på, og de som krever en særdeles nøyaktig løsning for å registrere treningsdataene sine. En pulsklokke kan også gjøre det enklere for deg å måle progresjonen din. Dette kan du gjøre ved å for eksempel løpe eller gå en runde i en moderat intensitetssone. Ta tiden og gjør tilsvarende runde etter 4 uker og se om du har brukt kortere tid på samme runde.

Finn din makspuls

1. 15 minutter rolig oppvarming.

2. 2 x 3-4 minutter drag i slak motbakke. Ha 1-2 minutter aktiv hvile mellom dragene. Løp det første draget hardt, men kontrollert. På det andre draget øker du farten etter 2 minutter og løper til utmattelse. Spurt alt du har på slutten.

3. Se på klokken hva du har som høyeste puls og legg til 3-5 slag på denne, så har du din makspuls. Denne legger du inn som en av dine personlige opplysninger i klokken. Er ikke opplysningene i klokken riktig registrert, vil heller ikke  tilbakemeldingen du får fra pulsklokken eller den tilhørende treningsappen, Polar Flow være rett. På pulsklokken din kan du underveis i treningsøkten se hvilken pulssone du til enhver tid befinner deg i. Polar deler intensitet inn i fem ulike pulssoner. Trening i de ulike pulssonene gir ulikt resultat på treningen din, og en variasjon mellom disse er