Hei! Jeg heter Ingunn Grøterud. Jeg er 51 år gammel og kommer fra Prestfoss, i Sigdal kommune i Buskerud.

Jeg leser selv solskinnshistoriene som blir lagt ut her og synes det er veldig interessant og gir god motivasjon. Selv har jeg verken tatt faste medisiner eller hatt noen helseplager før vektnedgangen, men for meg har reisen min likevel vært en solskinnshistorie. Og den vil jeg dele nå.

Har ingenting å skylde på

Mitt forhold til Grete Roede starta i august 2015. Etter mange år med oppfølging av fire unger begynte ting å roe seg. Tanken på å «dyrke» meg selv en kveld i uka var ikke så frastøtende lenger.

Jeg har absolutt ingenting å skylde på med tanke på overvekta, jeg er bare altfor glad i mat og søtt. Jeg har gått noen slankekurs tidligere, så jeg visste at jeg kunne gå ned i vekt hvis jeg virkelig ville. Kunsten var å holde kiloene unna, det greide dessverre ikke jeg.

Ønsket om å gå ned en del kilo hadde imidlertid ikke forlatt meg. Da bestemmelsen om å melde meg på kurs var tatt, kom motivasjonen heldigvis også sigende. At det ble Grete Roede-kurs var litt tilfeldig.

Verden har gått fremover

Jeg var godt kjent med Libra-konseptet fra før og så egentlig etter om det var et slikt kurs i nærheten. Men siden det nærmeste kurset jeg fant var Grete Roede bestemte jeg meg for å prøve dette siden jeg synes prinsippene er veldig like. Jeg ble tatt godt i mot av en super Roede-kursleder – Ellen Dahl. Ho noterte startvekt på 109 kg og satte meg inn i opplegget.

Verden har gått framover siden forrige gang jeg gikk på kurs, må jeg si! Registreringa av alt jeg spiser på Roede-sida på nettet er bare helt fantastisk. Der kan du ha stålkontroll på inntaket hvis du vil!

Registreringa av hva jeg spiste ga meg også noen aha-opplevelser. Med noen kurs på baken liker jeg jo å tru at jeg har litt peiling på hva slags mat det er lurt å spise og hva det er lurt å styre unna, men jeg må innrømme at jeg fikk meg noen overraskelser på kaloriinnhold på enkelte matvarer.

Jeg gikk tre kurs for å nå målet mitt om å gå ned 25 kg og det synes jeg gikk veldig greit. Selvfølgelig gikk jeg på noen sjokolade-blemmer, men det gikk mye bedre enn frykta!

Det er enkelt å regne ut at jeg fortsatt ikke velter i første vindkula, men det gjør ingenting! At «BMI-ekspertene» fortsatt synes jeg er 8 kg for tung for å komme innenfor normalen bryr jeg meg ingen verdens ting om!

Oppoverbakker er gull!

Jeg har bestandig vært glad i å trimme, men det har ikke virka noe på vekta tidligere. Men da jeg fikk justert energiinntaket er jeg sikker på at det at jeg liker å bli andpusten og sliten har bidratt sterkt til at vektnedgangen gikk så greit. Oppoverbakker er gull!

Overvekta mi hadde heldigvis ikke gitt meg noen helseplager ennå, men knærne mine kjenner stor forskjell! Med 50 år og flere kurs på baken før jeg begynte på Grete Roede, håper jeg nå at jeg er så gammel og har lært så mye at jeg greier å holde kiloene unna.

Jeg tror det er veldig lurt med oppjustering av kaloriinntaket over noen uker etter ønska vekt er nådd. Jeg synes jeg har