Hei! Mitt navn er Linn-Jeanette Samnøy Gjertsen. Jeg er 37 år gammel og kommer fra Solbergelva i Nedre Eiker kommune. Her skal jeg fortelle litt om reisen min med Grete Roede.

Sommeren 2016 kjente jeg at noe måtte gjøres. Det gikk bare en vei. Jeg orket ikke leke med barna, og jeg var alltid den som passet på sekken når vi var på aktiviteter. Det var ikke den mammaen jeg hadde lyst til å være.

Gledet meg!

Jeg meldte meg på kurs tidlig på sommeren, men valgte å starte først i slutten av august. Jeg kjente jeg gledet meg. Dette var noe jeg hadde gjort før, og jeg viste det virket. Så jeg begynte nok å endre tankene i forhold til vekt og mat fra jeg trykket på påmeldingsknappen.

Fra første kursdag kjente jeg at motivasjonen for at dette skal jeg få til var til stede. Samtidig kjente jeg litt på en tung følelse av at veien var lang og det var mange kilo som skulle av. Etter et par ganger på kurs endret jeg det til at hver kilo var en seier, og jeg følte meg lettere og gladere ganske fort.

Det å sitte sammen på kurs og dele erfaringer og få ideer inspirerte, og det fikk meg hver uke til å møte opp uken etter – med masse motivasjon og positive tanker om endringene som måtte gjøres.

For store klær

Klærne mine ble etter hvert for store og energien og lysten til å gjøre aktiviteter kom tilbake. Når det er sagt, måtte det en del kilo før lysten til å trene kom. Men nå er også det på plass og det stemmer det som sies, man får faktisk mer energi av å trene.

Den vinteren sto jeg også slalåm og var på skøyter med barna. Det var mange år siden sist.

Kosten hjemme har endret seg for alle. Jeg lager mer mat fra bunnen, og spiser få usunne lettvinte løsninger og mer variert kost. Med ungdommer og barn i hus ser jeg også fordelen av å bevisstgjøre barna på gode og sunne valg. Selv om ikke de alltid tar det sunneste valget, så er det sunnere enn alternativet de kanskje hadde tatt før.

F