Hei! Jeg heter Jan Kåre Nærum, er 41 år, og kommer fra Skien. Reisen min med Grete Roede har vært lang, i to år gikk jeg 9 sammenhengende Roede-maxi kurs, og så gikk jeg over til Hold Vekten-kurs. Resultatet er at jeg har gått ned nesten 70 kilo, og i tillegg har jeg fått tilbake livet mitt, samt humoren og selvtilliten.

Her vil jeg fortelle litt mer om min reise med Grete Roede

I mange år levde jeg livets glade dager. Det gikk i sjokolade, potetgull, brus og mye annen drittmat. I 2012 merket jeg at vekten min begynte å gå utover hverdagen. Det var tungt å gå i trapper og alt var blitt et strev. Jeg ville ikke ha det sånn mer!

Jeg meldte meg på et 8-ukers kurs sammen med en kompis. Men så ble jeg straks ganske skeptisk. Hvordan ville dette bli?

Jeg hadde ikke stått på en badevekt på mange år, da jeg møtte opp på kurs. Her kom sjokket. Vekten endte på 173,4 kilo. Jeg hadde ingen anelse om at det sto så dårlig til. Det var da jeg virkelig bestemte meg.

Da jeg kom hjem fra kurs denne første kvelden kastet jeg alt som var i skap og kjøleskap av usunn mat, og kjøpte kun sunne matvarer.

Jan Kåre før

Sånn så jeg ut før

Og etter å ha endret på kostholdet, måtte jeg ta tak i treningen. Jeg meldte meg inn i et treningssenter og fikk en personlig trener. På mitt første kurs trente jeg cirka en time i uken. Nå trener jeg gjennomsnittlig 6 timer i uken. I tillegg går jeg en del toppturer. Underveis på kurs måtte jeg bruke kosemerkene på mat, ettersom treningsmengden min økte betraktelig.

Mer matglede nå enn før

Det har vært viktig for meg å registrere matinntaket, være nøye med maten og telle kalorier. Jeg har opplevd at det å spise for lite samtidig som jeg trener mye ikke fører til vektnedgang. Og utrolig nok opplever jeg mye større grad av matglede nå enn jeg gjorde før, uten å ha rørt verken brus, sjokolade og potetgull siden jeg startet på kurs for over tre år siden. Ikke har jeg savnet det heller.

Til dere som ønsker å gå ned i vekt og/eller få til en livsstilsendring, har jeg disse rådene: 
Gå inn for det 100 %, og vise viljestyrke og stahet. Hodet må være klart. Det blir jo umulig å få det til hvis de negative tankene ta overhånd!

Er det din tur nå?

Her kan du også melde deg på kurs: Trykk her