Hei! Mitt navn er Linda Sæther. Jeg er 33 år gammel, og bor i Halden-området. Her skal jeg fortelle litt om prosessen min.

I august 2014 viste vekta 111 kg, jeg var stor, trist og følte at noe måtte gjøres. Jeg hadde tidligere gått på Roede-kurs, og jeg tenkte at dette var metoden jeg ville bruke for å endre livsstilen min en gang for alle. Jeg meldte meg på kurs hos Roede-kursleder Karen Bertelsen, og har gått flere Roede Maxi-kurs.

Jeg var veldig opptatt av at jeg ville ned i vekt, men det viktigste for meg var å ha en sunn livsstil og å være ett godt forbilde for datteren min. Jeg ville virkelig ikke at hun skulle være flau over meg, eller gå i mine usunne fotspor.

Psykiske og fysisk plager

En annen grunn var at vekten slet ikke bare på psyken min, men jeg hadde også en del fysiske plager: Ryggen var vond, jeg pustet og peste som en 80-åring og hadde utviklet fettlever. I tillegg hadde jeg PCOS og lavt stoffskifte. Dommen fra legen var helt klar. Linda du må ned i vekt! sa hun.

Sakte men sikkert har jeg endret vaner både med maten og trimmen. Jeg byttet ut overspising med kontroll i hverdagen og følte på en mestring jeg ikke hadde kjent på lenge.

Legen var kjempefornøyd!

Etter som månedene gikk pekte også vekta nedover og jeg ble gladere og friskere for hver uke som gikk. Legen var kjempe fornøyd! Fettleveren ble borte, det samme ble den vonde ryggen og PCOS’en – og jeg tror jeg puster helt vanlig nå!

Nå tre år senere har jeg gått ned ca. 45 kg og har endret livsstilen min. Datteren min trenger ikke å være flau over sin alt for store mamma. Jeg føler meg faktisk friskere og yngre enn for 10 år siden! Roede-metoden hjalp meg til å ta kontroll over livet mitt på en sunn måte!

Hele veien har jeg kost meg med mat, og jeg har kunnet spise akkurat det samme som jeg serverer de andre. Jeg føler ikke at jeg har tapt noe annet enn dårlige vaner og en versjon av meg selv jeg ikke var så glad i.

 

I august 2018 vant Linda Roede-prisen Årets Fylkesambassadør Østfold, for sin innsats med å legge om livsstilen.