Jeg gått ned flere størrelser i klær, og har skiftet ut hele garderoben – og det med glede!!

Hei! Jeg heter Bente Karine Folkedal, er 66 år gammel og kommer fra Moss.

I januar 2015 innså jeg et jeg måtte gjøre noe med vekten, og meldte meg på Grete Roede-kurs. Her vil jeg fortelle litt om veien min mot målet.

Grunnen til at jeg meldte meg på Grete Roede-kurs er fordi jeg hadde hørt mye bra om det, og det var viktig for meg. Og jeg ble ikke skuffet.

Lært mye

Ikke bare har min kursleder gjennom flere kurs vært veldig flink og motiverende, men jeg har også lært mye om mat, og hvor mye bra og riktig mat man kan spise. Jeg har lært mye om kalorier. Jeg leser fortsatt på matemballasjer for å se på kaloriinnholdet, og for å se hva maten inneholder og om jeg kan spise det.

Jeg har vært målrettet hele veien, og satte meg aldri en sluttdato for når denne prosessen skulle være over. Det får ta den tiden det tar, tenkte jeg. Om det skulle ta meg 1 år å lære alltid å spise riktig og aldri falle tilbake til mine gamle matvaner, så gjorde ikke det så mye. Det viktigste for meg var å oppnå en vekt jeg er fornøyd med!

Utsatte meg selv for fristelser

Og jeg har virkelig testet meg selv! Jeg har hatt fristelser liggende hjemme hele tiden. Jeg har en Kvikk Lunch som fortsatt ligger i kjøleskapet, som gikk ut på dato i 2015! Jeg har også melkesjokolade og Twist liggende, men har ikke åpnet noe av det. En gang i uken koser jeg meg litt enten med yoghurt-is, lett-is eller 70% mørk sjokolade. Jeg spiser ikke kake, og når jeg er borte tar jeg maks et stykke. Jeg er aldri sulten og savner ikke noe usunn mat.

Så hva har jeg oppnådd? Jo, jeg har gått ned nesten 20 kilo på kurs, og jeg har mistet omtrent 73 cm i kropp! BMI-en min er innenfor normalen nå, det er mye lettere å bevege seg og jeg har fått lavere fettprosent.

I tillegg har jeg redusert risikoen for å få hjerte- og karsykdom og diabetes type 2. Jeg er mer fornøyd med meg selv, jeg har bedre humør og det er blitt lettere å finne klær.

10 år yngre enn min virkelige alder

Et år siden fikk jeg scannet kroppen min på et treningssenter, der maskinen regnet ut min biologiske alder. Den viste at jeg er 10 år yngre enn min virkelige alder! Det kaller jeg en vanvittig helsegevinst!

Jeg er veldig fornøyd med mine resultater, og med min kursleder Lena Måleng. Og aller mest fornøyd er jeg vel med at jeg meldte meg på kurs i januar 2015!

Gjennom vektnedgangen fikk jeg ikke trent så mye, på grunn av mye jobb. Men jeg prøver å gå noen turer i uken og gjør noen øvelser hjemme på matte. Det viktigste er å være i bevegelse.

Nå gleder jeg meg over et bedre liv inn mot pensjonistalder!

Er det din tur nå?