Hver onsdag kl. 11:30 plinger det i kalenderen til alle på Roede-huset, med påminnelse om at det er “Aktiv-lunsj”. Og da er det bare å komme seg ut. Noen går tur, andre jogger, noen tar seg en rulleskitur mens andre trener styrke. Det er ikke så nøye hva du gjør, det viktigste er at du gjør noe!

Enten kan man trene i 30 minutter, og så gå inn og nyte en lunsj med småsvette kolleger som nettopp har fått fylt opp endorfinlagrene sine – eller man kan holde på i nesten en time, og bare ta lunsjen kjapt foran PC-en når man er tilbake.

Stor gevinst

Med tanke på at hele 3 millioner nordmenn ikke er i nok fysisk aktivitet, syns jeg alle arbeidsgivere burde se hvilken gevinst dette har.

Ja, så hva oppnår man egentlig med dette? Jo, det skal jeg si deg – det er kolleger med mer overskudd, bedre humør og økt motivasjon, og selv meker jeg at jeg blir både mer konsentrert og mer effektiv. Forskning viser også at man reduserer sykefraværet når man lar ansatte ta seg et treningsavbrekk i hverdagen.

Så har man egentlig råd til å la være..?

Min erfaring er at dette er noe alle setter pris på, og ikke bare vi småbarnsfamilier som syns det er veldig greit å få unnagjort treningen på dagtid. Dette er en greie som alle liker å gjøre, det er sosialt, og rett og slett et skikkelig sunt avbrekk fra hverdagen. Å trene sammen med kolleger, er en superbra måte å bli bedre kjent på, og gir rom til langt dypere samtaler enn praten ved kaffemaskinen.

Det som er så bra er at det er ikke så mye som må til.

Så lite som 15 minutter er nok til å gi både kropp og hode en real oppkvikker.

Så det er bare å få det inn i kalenderen!