Ferie er ofte forbundet med sene kvelder med vin og god mat, late dager på stranden eller i solveggen, ekstra fristelser som is, pølser og alkohol. Når folk endelig har tid til å være sosiale og gjøre noe sammen er det ofte lettere å la de gode vanene skli ut og nedprioritere treningen.

Husk at trening er ferskvare og den fysiske formen må opprettholdes med kontinuerlig aktivitet.

Ved å opprettholde aktiviteten og treningen i ferien vil det være mye enklere å komme tilbake til hverdagen igjen og holde en stabil vekt.

Planlegging er like viktig på ferie

For mange er det like viktig å planlegge treningen i ferier som i hverdager. Flere blir litt i villrede over hvilke aktiviteter man kan gjøre i ukjente omgivelser eller når man ikke har treningssenteret et steinkast unna. For mange kan ferietrening bety litt ekstra alenetid og et avbrekk fra de andre, men det er også mulig å gjøre treningen sosial.

Det handler om å se muligheter og bruke de fasilitetene man har tilgjengelig.

Flere hotell tilbyr treningsrom, gruppetreninger og arrangerer aktiviteter for både store og små. Det kan være en fin mulighet til å prøve noe helt nytt enten alene eller i fellesskap. Du kan også ta med eget utstyr som strikker, hoppetau, sklimatter, samt bruke vannflasker for ekstra vekt. Benker, lekeplasser og trapper kan brukes til sirkeltrening, intervaller eller annen styrketrening. Kun fantasien setter grenser for hva man kan gjøre. Den beste måten å utforske et nytt sted på, er til fots. Ta beina fatt og gå hvor enn du skal. Eller opplev ferieparadiset på to hjul ved å sykle.

Kort og effektiv økt

Det gjør godt for kropp og sinn å få et avbrekk fra solen, ta initiativ og få med de andre.

Det kan være enklere å trene på morgenen før frokost, da er det også kjøligere i luften og sjansen for heteslag blir mindre. Da kan du også nyte den gode ny-trente følelsen resten av dagen. Treningsøktene på ferie trenger ikke være av like lang varighet. En kort økt på 30 min vil ofte være bra nok til å opprettholde den fysiske formen.

En kortere treningsøkt stiller krav til noe høyere intensitet, så intervaller eller sirkeltrening er fine alternativer både på strandferie og hytteferie. Eventuelt en joggetur langs stranda, en svømmetur i havet eller bassenget, styrketrening i naturen eller ved bassengkanten eller gåtur i skog og mark. Utforsk området du er på, kanskje er det en liten fjelltopp du kan bestige. Få med andre på en aktivitetsdag, og arranger stafett eller hinderløype for hele familien. Fine felles aktiviteter som kan være badminton, lek med ball eller kanskje vannaerobic.

Det gjør godt for kropp og sinn å få et avbrekk fra solen, ta initiativ og få med de andre.

Våg å være egoistisk