Alle treningssentre er stengt, alle barnas treninger er avlyst, og all former for fysiske møter med mange mennesker bør unngås. Dette er situasjonen vi er i nå, og jeg tipper mange fortviler over at dette blant annet gjør det utfordrende å opprettholde sine vanlige treningsrutiner, både for seg selv og for familien.

Før jeg kommer med noen tips og forslag, må jeg si at det er ingen tvil om at Covid-19 viruset får oss ut. Jeg har aldri møtt så mange joggere eller turgåere noen gang på samme tidspunkt, som det jeg gjorde lørdag morgen. Da vi senere på dagen gikk ut med barna, var det også helt utrolig å se mengden mennesker som var ute på tur. Så det er noe positivt å trekke fram i disse dystre tider, det får folk ut!

Men mange av oss pleier å gjøre mer enn bare å gå tur, for å holde formen ved like. Hvordan i alle dager skal man klare det nå som treningssentrene er stengt og det frarådes å møtes til pappafotball, mammahåndball, squash med gutta, nabolags-bootcamp eller hva det måtte være?

Nye muligheter, ikke bare begrensninger

Istedenfor å tenke at dette gir mange begrensninger, håper jeg vi alle kan tenke at dette gir oss nye muligheter. Og som helsemyndighetene sier, så er det faktisk litt viktig å komme seg ut selv når man sitter i karantene – og er frisk. Da er trening et viktig tiltak for ikke å gå helt på veggen. Og er man i isolasjon, er det enda viktigere, spør du meg, selv om treningen kun kan foregå inne.

Selv er jeg heldigvis verken i isolasjon eller karantene.  Jeg har jeg tre barn, og i dagens gymtime tok alle barna hver sin sykkel, og jeg tok på joggeskoene. Vi løp/syklet bort til noen treningsapparater som er satt opp på et skogholt like ved oss, og tok noen styrkeøvelser der før vi dro hjem igjen. Et enkelt tiltak som gagner alle.

Les også: Hverdagsaktivitet og trening.

Tren online

Og om man ikke har barn, går det faktisk helt fin å trene uten å være sammen med – eller være i kontakt med andre. Jeg vil hylle Sats som nå tilbyr livestream-trening til absolutt alle; helt gratis. De har virkelig tatt i et tak for at alle skal få fortsette sine gode treningsvaner – eller kanskje begynne nå? Et supert alternativ er å prøve Webtrening.no, som tilbyr gratis prøving i 14 dager.

Dette er også et godt alternativ for dem i isolasjon. Her finnes det masse muligheter, både når det kommer til kondisjons- og styrketrening. Kanskje tiden er inne å prøve noe man aldri har prøvd før?

I tillegg til Sats og Webtrening.no, finnes det en hel haug med treningsprogram på apper og på nettet – som på YouTube. Her kan du finne økter du både er godt vant med, eller prøve noe helt nytt. Fordelen da er at ingen ser deg,  så det gjør ikke noe om du kløner litt. Det finnes ulike «4 minutes» apper, der du gjør øvelser i 4 minutter. Lavterskel som setter mange muskler i sving!

Les også: Har du prøvd å trene online?