Det har jeg, og jeg er blitt hekta!

Hadde det vært opp til meg, skulle jeg gjerne ha trent et visst antall ganger i uken, øktene skulle helst vært utendørs og de skulle hatt en bestemt varighet. Men sånn blir det ikke alltid. Faktum er at jeg har tre små barn, både mannen min og jeg er i fulltidsjobber, og han reiser en del. Jeg kunne selvsagt ha kjørt på og puttet treningen foran alt annet, men det er jo til syvende og sist ikke treningen som er det aller viktiste i livet, selv om det har høy prioritet.

Enten man er glad i å trene eller ikke, vil man oppleve dager der det er vanskelig å få til en treningsøkt. Man er sliten og trenger drahjelp, man har null motivasjon, ektefellen er bortreist og/eller man er alene hjemme med små barn. Eller så er det alle de treningsformene du gjerne skulle ha prøvd, men tiden strekker aldri til. I tre år har jeg hatt som nyttårsforsett at “jeg skal begynne med yoga – det hadde kroppen min hatt veldig godt av”. Men jeg har ikke vært i nærheten av å få til dette, inntil nå….

For nå har jeg oppdaget gleden av å trene på web! Det er altså trening der du følger en instruktør på pc-en din. Tenker du Jane Fonda med en gang? Det gjorde jeg også, men jeg velger å påstå at dette er Jane Fonda i en veldig annerledes og moderne versjon – både når det kommer til treningsform og antrekk!

Nå er det plutselig blitt mulig for meg å trene en times yoga når jeg har lyst til det – eller andre timer med fokus på bevegelighet og uttøyning. Noen klikk på PC-en min, og instruktøren står der “rett foran meg”. Instruktøren forteller klart og tydelig hva jeg skal gjøre, og det er i det store og det hele, ekstremt enkelt å følge med på.

Farvel til dørstokkmila!
En annen ting jeg opplever er at det er blitt mye lettere for meg å trene styrketrening, som jeg må innrømme jeg ikke er så veldig god på. Når jeg først får trent, er det kondisjonstrening jeg foretrekker. Avhengig av tiden, kan jeg nå enten kjøre et styrketreningprogram etter en løpetur eller hvis tiden ikke strekker til kan jeg kjøre gjennom en styrketreningsøkt på stuegulvet. Og da kan jeg velge om jeg vil trene rumpe/lår, mage eller hele kroppen.

Abilica_FoamRoller_div_1000x650

Jeg vil også nevne en rekke andre positive ting med å trene på web:

  • Du slipper dørstokkmila!
  • Du kan få trent akkurat hvor du vil, som på hytta.
  • Terskelen for å prøve nye aktivitetsformer blir lavere. Jeg er for eksempel elendig på alt som har med dansekombinasjoner å gjøre – men samtidig har jeg lenge vært nysgjerrig på hvordan en zumba-time er. Nå kan jeg teste det ut hjemme først, og se om jeg tør å våge meg inn i en zumba-time på treningssenteret mitt!
  • Du får trent før det blir for sent. For travle småbarnsforeldre et det ofte tungt å komme seg ut etter at alle barna har lagt seg. Men så har man verken samvittighet eller lyst til å ta seg en økt når barna er våkne, for da vil man jo være sammen med dem. Nå kan mor (og/eller far!) trene mens barna ser på barne-TV. Win win!
  • Vi vet at variasjon i treningen er alfa og omega for opprettholde en progresjon. Det er lettere å variere treningen med trening på web. Du har x-antall forskjellige treningsmuligheter, rett foran deg! Og det er lettere å finne fram til treningsformer du liker, og som motiverer deg.
  • Du trenger minimalt med utstyr. Egen kropp er mer enn nok i de aller fleste treningstimene.
  • Mange av øktene er tidseffektive og varer i under 30 minutter.

Kommet for å bli
Jeg kjenner ikke til alle produktene selv, men jeg vet at Webtrening har over 100 forskjellige treningsvideoer. LiveGym og Exerto tilbyr også trening på web, og er åpen for alle. Selv bruker jeg SATS/ELIXIA online training, som kun tilbys til sine medlemmer.

Jeg har tror på at det å få treningsinstruktøren din hjem i stua di er kommet for å bli, og hvis du er skeptisk, sier jeg bare: Prøv det! Jeg tipper du vil forandre mening 🙂 I kveld skal jeg teste ut webtrening med foamroller – en time med selvmassasje. Jeg gleder meg, og jeg vet at kroppen min har veldig godt av det – men hadde det ikke vært for denne muligheten er jeg redd jeg aldri hadde fått det til.