Etter min første graviditet ble vekten min veldig ustabil. Jeg begynte å legge på meg, og det påvirket selvtilliten min.

Hei! Jeg heter Bahar Faizullah og er bosatt i Oslo.

Det hele startet for mange år siden: Jeg måtte ned i vekt! Etter min første graviditet ble vekten min veldig ustabil. Jeg hadde prøvd mange ting, både piller og pulver, men alt var bare tull. Jeg var i ferd med å gi opp.

Selvtilliten var dårlig, blodtrykket var veldig ustabilt – og ofte høyt. Det var blodsukkeret mitt også. Jeg var faktisk i faresonen for å få diabetes, og jeg måtte leve slik en diabetiker gjør. Jeg pleide å trøstespise, mens andre ganger glemte jeg å spise. Alt var tungt.

Da jeg var på et legebesøk en gang på grunn av vonde knær, og fordi jeg generelt følte meg dårlig og sliten, skulle noe skje som forandret livet mitt.

Likte konseptet

På legekontoret kom jeg over en Grete Roede-brosjyre. Jeg likte konseptet. Jeg er sykepleier og er ikke tilhenger av ekstreme ting, men av at ting er godt dokumentert. Så i 2013 sa jeg til meg selv at nok er nok, og jeg begynte på Grete Roede-kurs.

Jeg gikk ned over 20 kilo i en god og effektiv periode. Jeg gjorde også metoden til en livsstil.

Det har vært en lang prosess. En livsstilsendring er ikke noe som skjer over natten. Man må ta initiativ til å gjøre det, og det må komme fra en selv. Ingen andre kan gjøre det for deg. Man må sette seg sitt eget mål.

Blitt kursleder

Hele livet har jeg ønsket å hjelpe andre, så derfor ble jeg sykepleier. Nå har jeg også blitt Roede-kursleder. Jeg trives med å hjelpe de som trenger å endre livsstil, og deler alle mine erfaringer.

Mitt beste råd for å lykkes med en varig trivselsvekt er å sørge for et sunt og variert kosthold, som gir god helse og energi. Dernest er aktivitet veldig viktig. Man må bytte ut gamle uvaner med aktivitet, som å gå til jobb istedenfor å kjøre bil. 70 % av resultatet ligger i kostholdet, og 30 % i trening.

Det lønner seg å kombinere et sunt kosthold og trening. Vær tålmodig og målbevisst!