Første gang jeg skjønte at jeg måtte gå ned i vekt var da datteren min sa at hun ikke hadde noen bilder av meg.

Hei! Jeg heter Rune Halland, er 51 år og kommer fra Nestun. Grunnen til at jeg ikke hadde noen bilder av meg selv er fordi jeg hatet å se ansiktet mitt på bilder. Jeg ble både stresset og flau over for eksempel feriebilder.

Jeg spiste to ganger om dage – og spiste da usunn mat, jeg tok en rusletur av og til og jeg spiste sjokolade til dessert, og masse i helgene. Og det ble mye smågodt.

Jeg bestemte meg for å melde meg på Roede-kurs. Jeg kjente litt til kurslederen min fra før av. Hun hadde selv gått ned i vekt, og jeg så hvor vakker hun var blitt. Da tenkte jeg at det kanskje var håp for meg også.

LGLH4_Rune Hallan_1000x650

LIVSSTILSENDRING: Hvis du lurer på om du skal ta tak i livsstilen, ikke vent og utsett det som jeg gjorde. Hopp i det – du vil ikke angre!

Vil aldri tilbake

Å spise regelmessig, å bytte ut sjokolade med frukt og ikke å gå rundt og være sulten ble viktige ting for meg. Og ikke bare det, nå har kondisjonen min blitt 1000 prosent bedre!

Og etter å ha gått på blodtrykksmedisin i åtte år, har jeg nå fått beskjed fra legen min at jeg kan slutte med disse. Jeg har heller ikke vært hos kiropraktoren på over ett år.

Nå spiser jeg fire måltider om dagen, og spiser mer frukt og grønt enn noen gang. Jeg går både fjellturer og vanlige turer i naturen – nå både kan og orker jeg det! Og jeg lager fruktfat med masse deilig frukt til dessert.

Les også: Runes datter viste fram hundrevis av bilder på mobilen. Ikke ett av dem var av pappa.

Rune Halland var 109 kg før han la om vanene. Foto: Privat

Min kone Eva har vært flink til å støtte meg, hun byttet for eksempel det meste av pålegg med lettere pålegg, og sørger for at det alltid er masse grønnsaker og frukt i huset. Og kursleder Charlotte Hagen følger opp til de grader, hun sender melding mellom kursene og alt mulig. Vi har henne med oss på skulderen hver dag, sier han.

Nå skal jeg holde på den nye livsstilen. Jeg skal aldri tilbake der jeg var!

Les også: Malerkollegaene doblet antall måltider og raste ned i vekt.

I 2016 vant Rune Roede-prisen Årets mannlige fylkesslanker – Hordaland – for sin innsats med å legge om livsstilen.