Kom i form med pulsklokke

Er pulsklokken forbeholdt folk i toppform, idrettsutøvere eller de som trener mye, eller kan mosjonister også ha glede av en slik klokke? Med kroppen og hodet full av motivasjon, og en pulsklokke på armen, ligger det meste til rette for raske gåturer og gode løpeturer med påfølgende stigning i form og resultater.

Pulsklokken kan gi deg et en ekstra motivasjonsboost

Det første du må gjøre for å komme i gang med pulsklokken din, er å legge inn riktige opplysninger om deg i klokken. Dette gjelder alder, kjønn, vekt, aktivitetsnivå og makspuls. Makspuls er den høyeste pulsverdien du kan oppnå under fysisk anstrengelse, og angir hjertets maksimale kapasitet. Pulsmåling som treningsverktøy bidrar til at du lettere kan styre intensiteten på treningen din, og kan sørge for at du får maksimalt ut av hvert treningsminutt.

Pulsbasert trening hjelper deg å vise hvor hardt kroppen din jobber, og gjør det enkelt å planlegge, gjennomføre og analysere treningsøktene dine. Bruk av pulsklokke passer både for de som ønsker en enkel måte å registrere treningsøktene sine på, og de som krever en særdeles nøyaktig løsning for å registrere treningsdataene sine. En pulsklokke kan også gjøre det enklere for deg å måle progresjonen din. Dette kan du gjøre ved å for eksempel løpe eller gå en runde i en moderat intensitetssone. Ta tiden og gjør tilsvarende runde etter 4 uker og se om du har brukt kortere tid på samme runde.

#gallery-1 {

margin: auto;

}

#gallery-1 .gallery-item {

float: left;

margin-top: 10px;

text-align: center;

width: 50%;

}

#gallery-1 img {

border: 2px solid #cfcfcf;

}

#gallery-1 .gallery-caption {

margin-left: 0;

}

/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

Finn din makspuls

1. 15 minutter rolig oppvarming.

2. 2 x 3-4 minutter drag i slak motbakke. Ha 1-2 minutter aktiv hvile mellom dragene. Løp det første draget hardt, men kontrollert. På det andre draget øker du farten etter 2 minutter og løper til utmattelse. Spurt alt du har på slutten.

3. Se på klokken hva du har som høyeste puls og legg til 3-5 slag på denne, så har du din makspuls. Denne legger du inn som en av dine personlige opplysninger i klokken. Er ikke opplysningene i klokken riktig registrert, vil heller ikke tilbakemeldingen du får fra pulsklokken eller den tilhørende treningsappen, Polar Flow være rett. På pulsklokken din kan du underveis i treningsøkten se hvilken pulssone du til enhver tid befinner deg i. Polar deler intensitet inn i fem ulike pulssoner. Trening i de ulike pulssonene gir ulikt resultat på treningen din, og en variasjon mellom disse er det som vil gi best resultat i formutvikling over tid. Ved å holde pulsen innenfor en bestemt pulssone, kan du enkelt styre intensitetsnivået i treningsøkten. Hver pulssone medfører sine egne fordeler, og kunnskap om disse fordelene hjelper deg å oppnå effekten du ønsker fra treningen. Ved å legge inn din individuelle makspuls, vil du automatisk få tilpasset dine personlige pulssoner. Disse ser du både i klokken og i treningsappen. Se tabellen under for hvilken intensitet du ligger i ved de ulike pulssonene og hvilket treningsutbytte du har i hver sone.

Restitusjon er avgjørende for fremgang.

Balanse mellom harde og rolige økter

Det aller viktigste er å være aktiv slik at også hjerte får trent seg. Det er mange som har en mening om hvilken type trening som er den aller beste. Finn en form som er lystbetont og du klarer å gjennomføre. Har du trent en stund kan det være nyttig å variere mellom litt harde treningsøkter slik som en intervall og litt roligere “komfort” økter i snakketempo. Begge deler kan bidra til økt utholdenhet og kondisjon.

En langkjøringsøkt/rolig økt børe være i sone 3 (70- 80 % av makspuls). Selv 40-45 minutter gir en god effekt.

En intervalløkt kan gjøres på mange måter. For eksempel kan du ha 2 minuttersdrag 6-10 ganger eller 1 minutt 12-20 ganger eller 4 minutters drag 4 ganger. Hvordan du gjør det er litt opp til det du synes er gøy eller du tror du mestrer. I selve arbeidsøkten er det aller best effekt om pulsen ligger mellom 85-95% av makspuls.

Restitusjon

Er du godt i gang med trening og trener regelmessig, er det viktig å finne rett balanse mellom trening og restitusjon. For å være i stand til å oppnå treningsmålene dine, bør du sørge for at hvilen og søvnen du får, er så gjenoppbyggende og forfriskende som mulig. Dette gjelder spesielt de som trener mer enn fire økter i uken. Trener du fire ganger eller mindre er det som regel god til til å restituere seg imellom.

Roede-app og pulsklokke er koblet sammen

Vår nye Roede- app er en genial app hvor du kan følge med på kostholdet og treningen din. Du kan også se hvordan inntaket ditt i forhold til forbruket ditt er i snitt. Polar Flow og andre klokker kan synkroniseres med appen slik at du får en kontinuerlig oversikt og motivasjon til å fortsette med både et smart kosthold og en god dose med aktivitet.

Last ned appen her:

Lykke til!

Powered by Labrador CMS