Hei! Mitt navn er Oddveig. Jeg er en dame på 55 år, har to voksne barn, et barnebarn og en hund. Jeg har i hele mitt voksne liv slitt med overvekt. Jeg har prøvd å slanke meg utallige ganger, med både shaker, tabletter, supper og lignende, uten hell. Jeg gikk ned noen kilo, men gikk like fort opp igjen da jeg sluttet med det.

Overvekt ble et enormt problem etter hvert, med kroniske smerter i hele kroppen. Jeg fikk også kronisk betennelse i spiserøret. Det førte til at jeg ikke kunne ligge å sove, men måtte sitte oppreist for å unngå halsbrann og sure oppstøt. Jeg var hjemmeværende i mange år på grunn av smertene.

Etter hvert begynte jeg som postbud. Da brukte jeg store mengder smertestillende for å komme meg gjennom hverdagen. All energien ble brukt på jobb, så sofaen ble en kjærkommen plass å lade opp til neste dag. Jeg som i utgangspunktet er veldig glad i å være ute i skog og mark, hadde dessverre ikke overskudd til det. Til slutt fikk jeg nok av dette livet!

Til slutt fikk jeg nok av dette livet og meldte meg på Roede-kurs!

Økt energi i hverdagen

I mai 2016 bestemte jeg meg for å prøve et Roede-kurs, og meldte meg på hos kursleder Anne Lise Berg. Oppstarten var 29. august. Jeg husker at jeg gruet meg veldig til første kurskveld, og tenkte da spesielt på alt jeg ikke kunne spise lenger. Heldigvis møtte jeg opp. Allerede fra første uke merket jeg endringer på energien, og kiloene gikk jevnt nedover. Jeg har siden oppstarten av kurset ikke brukt smertestillende tabletter.

Jeg opplevde noe jeg aldri trodde jeg ville få oppleve igjen – nemlig å være smertefri!

 

Nå er jeg full av overskudd – og i tillegg er jeg helt frisk!

Jeg begynte sakte, men sikkert, å bevege meg mer. Etter hvert startet jeg med å gå hjem fra jobb, og senere gå både til og fra. I tillegg fikk jeg også overskudd til å gå på tur med hunden på kveldene. I helgene drar vi nå på lange turer i skog og mark. Det er så godt å kjenne på den energien jeg har fått. At riktig kosthold skulle ha så stor innvirkning hadde jeg aldri trodd. Nå er jeg full av overskudd – og i tillegg er jeg helt frisk.

Siden 29. august 2016 og frem til i dag har jeg gått ned 50 kg. Det hadde jeg aldri trodd den dagen jeg startet på denne reisen. I dag er jeg en superfornøyd dame, som ser lyst på fremtiden.

I august 2017 fikk Oddveig Rathe Roede-prisen Årest Fylkesambassadør Sør-Trøndelag, for sin innsats med å legge om livsstilen.