Er det enkelt å få til trening eller en aktivitet tre ganger i uken, eller har du lett for å finne grunner til å skulke unna? Vet du hvilke unnskyldninger DU tyr til for å slippe å røre deg, er det lettere å overvinne dem.

Veien til en mer aktiv livsstil starter for mange med å bli kjent med sin egen innstilling til fysisk aktivitet, blant annet unnskyldningene du har for IKKE å trene. Det kan være mange grunner, både bevisste og ubevisste, til at du setter trening nederst på listen din. Hva er dine grunner?

Bli mer bevisst på hvilke unnskyldninger du bruker ved å ta en titt på noen av de mest brukte unnskyldningene vi tyr til. Etterpå kan du jobbe videre med å finne motargumenter til dine egne unnskyldninger. Kanskje denne øvelsen kan hjelpe deg til å prioritere annerledes i sommer?

Vondter

Du må ta det med ro fordi du har dårlig nakke, rygg, hofter eller knær. Det er vondt å bevege seg, og du er redd dette skal bli verre med trening.

Sliten

Du er alt for sliten til å orke tanken på å trene. Det lille overskuddet du har må du bruke til å komme deg gjennom dagen og alle forpliktelser.

Tid

Du bruker manglende tid som grunn til å droppe trening. Det virker uforståelig for deg at planlegging hjelper, for døgnet har jo ikke mer enn 24 timer.

Muskler

Du unngår styrketrening av redsel for store muskler.

Vekten

Du bruker vekten som en unnskyldning og skal bare ned noen kilo før du begynner å trene. Du føler deg ikke vel i treningsklær.

Været

Det er alt for fint vær til å trene inne på et treningssenter. Dessuten er det alt for varmt til å trene ute. Sommeren er så kort, du starter til høsten.

Barna

Den lille tiden du har på ettermiddagen og kvelden vil du bruke sammen med barna. Når de har lagt seg kommer du ikke unna og du må være hjemme. Du har innsett at det rett og slett ikke passer å trene i den fasen av livet du er i nå.

Penger

Du har ikke råd. Treningssentrene er altfor dyre. Dessuten koster det for mye å kjøpe alt treningsutstyret.

Resignert

Du har prøvd før og har rett og slett gitt opp. Du liker ikke å svette og har funnet ut at trening ikke er noe for deg.

Når du har fått oversikt over hvilke unnskyldninger du bruker, lag en plan for hvordan du kan prioritere anerledes. Du kommer garantert ikke til å angre på det. Tvert i mot. Kanskje du tenker: “Hvorfor i all verden gjorde jeg ikke dette før?”.

Hva er dine beste tips for å komme deg på trening? Del gjerne i kommentarfeltet nedenfor!

Artikkelen er publisert fra før, men vi deler den nå som sommeren er på tur.