Nå er det masse herlig snø i store deler av landet. Omfavn vinteren og nyt den – med alle de mulighetene denne sesongen gir. Vi er heldige som har sesonger i dette landet og det gir store muligheter til å variere aktiviteter gjennom hele året, noe som er veldig bra for både den fysiske og psykiske helsa vår.

Kanskje er tiden inne for å prøve en vinteraktivitet du ikke har testet tidligere? Tar du utfordringen

FELLESAKTIVITET: Å være ute i snøen sammen skaper gode minner!

Her får du tips til morsomme aktiviteter som gjør godt for både kropp og sjel:

Moro med snø

Benytt deg av mulighetene vinteren gir for mosjon, mental avkobling og lek med barna ute i det fri. Å lage en stor snømann er morsomt for hele familien og faktisk også litt slitsomt. Gyver du løs på jobben med å lage en ordentlig snøhule får du garantert god trim. En snøborg som kan brukes på godværsdager eller til snøballkrig er også fin mosjon. En selvlaget bob-bane eller akebakke får du god trim både under byggingen og lekingen etterpå.

Aking 

Ta med hele familien i akebakken, – aking er gøy uansett alder! Går du mange ganger nok opp bakken med kjelken på slep, blir det garantert god mosjon av det. Ønsker du å få enda mer utbytte av moroa, kan du passe på å gå raske lange skritt opp bakken. Velger du rompeakebrett får du i tillegg litt magetrim. Del inn i lag og lag en konkurranse om hvem som aker raskest, lengst eller har best stil.

AKING: Er gøy for store og små!

Truger 

Truger er en aktivitet som er blitt mer og mer populær. Mens du i stor grad er avhengig av løyper når du går på ski, kan du komme frem stort sett hvor som helst med truger. Dette er en fin treningsform hvor du trener både kondisjon og styrke. Du kan også bruke stavene til hjelp, da bruker du alle de store muskelgruppene i kroppen. Med trugene under beina kan du få flotte naturopplevelser uten at bakglatte ski forsurer turen. Truger er en effektiv treningsform, og du kan forbrenne mange kalorier hvis du går på litt.

Skitur og skilek i skog og mark

Langrenn er en aktivitet som passer for store og små. Skiturer kan gi både god mosjon og flotte naturopplevelser. Små barn er ingen hindring fra å være aktiv på ski. Finn en rasteplass som kan være base. Her kan dere legge opp til alt fra sisten på ski, hoppbakke, slalåm mellom stavene eller kuleløype som utfordrer balansen. En felles base gir dessuten mulighet til at noen kan ta seg en rask runde i løypa. Har du ikke lysløyper i nærheten av der du bo, skaff dere hodelykter. Skitur etter mørkets frembrudd er både flott og spennende.

SKITUR: tilpass turen for store og små – så blir alle fornøyde!

Skøyter 

En kald vinter betyr islagte vann og fjorder som gir mulighet for å ta frem skøytene. I tillegg finnes det flere og flere kunstisbaner. Få med deg noen gode venner og ta med skøyter, hjelm og annet utsyr på isen. Her kan dere utfolde dere med spill og lek. Del inn i lag og spill ishockey eller bandy, lek hauk og due eller sisten på isen!

Slalåm, snowboard, telemark

Slalåm, telemark og snowboard er morsomme aktiviteter, og her kan du virkelig få utfordringer hvis det er det du ønsker. Har du ikke stått på slalåm, telemark eller snowboard på en stund, meld deg på et