Da jeg veide godt over 100 kilo var alt fra å knyte skoene til å gå opp bakker tungt. Da meldte jeg meg på Grete Roede-kurs, og gikk ned cirka 30 kilo.

Hei! Jeg heter Anita Jørgensen, er 54 år og kommer fra Tønsberg. Jeg brukte lang tid på å bestemme meg for å gå ned i vekt, og leste om alle mulige slankemåter og pulverkurer så snart ukebladene kom i postkassen min.

Men jeg likte for eksempel ikke konseptet med å spise pulver. Til slutt falt valget mitt på Grete Roede, og kursleder Vibeke Henden. Jeg fant ut at det er jeg som må finne ut hva som skal til for at jeg skal gå ned i vekt. Spesielt fordi jeg har to kroniske sykdommer som gjør vektreduksjon ekstra vanskelig.

Litt og ofte
Å spise lite og ofte er helt klart årsaken til at jeg har klart å gå ned i vekt. Jeg fant også alternativer til de tingene jeg var fysen på, og dermed slapp jeg å være «flink pike» hele tiden og føle at jeg forsaket masse.

For meg ble ikke dette et slankeprosjekt, men en livsstilsendring. Jeg gikk til sammen på hele 12 Maxi-kurs – som er kurs til dem som vil ned 20 kilo eller mer. I fjor fikk jeg tildelt Roede-prisen Årets Fylkesslanker Vestfold 2015, for min flotte innsats med å legge om livsstilen.

Mannen min har også gått ned i vekt, og sammen har vi fått et enklere liv som er mye lettere,  som består av sunn og variert mat og mye fysisk aktivitet. Nå er det ikke noe problem å knyte skoene eller gå i bakker lenger!

Nå koser jeg meg når det er spesielle anledninger, og så passer jeg bare på å trene litt ekstra eller registrere og veie hva jeg spiser for å oppveie for disse utskeielsene. Jeg tror at hvis man nekter seg selv alt mulig som man synes er godt, sprekker man oftere.

Jeg har levert mange av mine gamle klær til Uff. Men en bukse har jeg tatt vare på…!

Er det DIN tur NÅ? Les mer eller meld deg på kurs på greteroede.no.