Det er kun et svar å gi til dette: JA! Det er fullt mulig å oppleve både treningsglede, treningslyst og treningsmotivasjon selv når det er blitt både mørkere og kaldere ute.

Den viktigste motivasjonsfaktoren burde være alt det du oppnår, både på det fysiske og mentale plan, ved å ta seg en treningsøkt. Dette er ting som: Bedre evne til å mestre stress, bedre immunforsvar, redusert risiko for hjerte- og karsykdom, diabetes type 2 og flere kreftformer, mindre ryggbesvær, bedre blodsirkulasjon, større overskudd og trivsel, bedre humør, økt arbeidskapasitet, langsommere aldring…

Om du ikke får nok motivasjon av dette, er det heldigvis mange andre tips som kan få deg over dørstokkmila. Ikke la høsten gjøre deg lat og slapp. La heller høsten gi deg rikelig med påfyll og energi!

Ikke utsett treningen

På denne tiden av året er det viktig ikke å utsette treningen. Hvis du trives best å trene når det er lyst ute, ikke vent med treningen til det blir mørkt! Den beste måten å unngå å utsette treningen, er å planlegge hver økt og sette av plass til det i kalenderen din. Se på det som en avtale – og avtaler burde jo ikke brytes!

Prøv noe nytt

Hvis motivasjonen begynner å dabbe av fordi det er mørkt og kaldt, finn en aktivitet du aldri har prøvd før! Finn en ny treningsform som kan hjelpe deg å nå dine mål, eller som gjør at du får lyst til å trene i morgen også. Hva med yoga? Hva med svømming? Hva med trening på nett? Hva er du nysgjerrig på å prøve?

Les også: Trening når høstmørket faller på.

KOM DEG UT: Litt er berdre enn ingen ting.

Gjør treningen enda mer motiverende

For å gi deg selv enda mer treningslyst er det mange tiltak du kan gjøre. Du kan kjøpe deg noe nytt treningstøy, nye sko eller en ny treningsdings, som en pulsklokke. Og husk å oppdatere spillelisten på telefonen din når du trenger det. Bra musikk er super motivasjon. Eller finn en podcast du vil høre på mens du trener. Alt dette vil gi deg en ekstra boost!

Tenk positivt

Ikke fokuser på alle mulige negative ting som at det er dårlig vær, det er kaldt, du har ikke energi…Tenk heller på hva du får igjen etter en treningsøkt! Man angrer sjelden på en treningsøkt, men man kan ofte angre på treningsøkten man ikke fikk gjort!

Tren sammen med noen

Mange syns det er bedre å trene sammen med en venn. Da er det for det første vanskelig å skulke unna, for du har jo en avtale. Og så går selve treningen unna mye raskere enn når man trener alene. I tillegg kan dere pushe hverandre, og da får dere virkelig maks ut av økten.

Å trene sammen med noen senker dørstokkmila og er også veldig smart hvis du vil ha fremgang og holde på gode treningsvan