Farvel til dørstokkmila

For enkelte kan dørstokkmila bli både lang og tøff. Men det finnes mange løsninger!

Publisert Sist oppdatert

Hos oss i Roede møter vi medlemmer som så å si aldri har vært fysisk aktive, medlemmer som har vært det, men som på grunn av overvekten har blitt mindre og mindre aktive med tiden – eller medlemmer som har gode aktivitetsvaner, men som av og til lar treningen vike for sofaen.

Alle disse har fått kjenne på dørstokkmila, og dette er et tema som kommer opp på mange av møtene våre. Men det er ikke bare våre medlemmer som har truffet på dørstokkmila. De aller fleste har vel kommet over denne en gang. Selv hos de mest aktive, er det ikke alltid like fristende å komme seg ut og ta en treningsøkt. Noen ganger frister sofaen litt vel mye, man spiste seg for mett til middagen eller hva det nå er.

Gjør man et søk på Google finner man et hav av gode tips for å overkomme denne dørstokkmila. Her deler vi noen av de beste rådene.

Farvel til dørstokkmila

Her er 7 gode tips for å overkomme dørstokkmila

  1. Senk kravet til deg selv, og utfør heller en mildere og lettere aktivitet. Hvis kroppen ikke føler for en hard intervalløkt, gå deg heller en tur. Alt er bedre enn ingenting. En gåtur er noe de aller flest får til selv på tunge dager.
  2. Minn deg selv på hvor glad du blir etter økten, hvor mye overskudd du sitter igjen med og hvor godt humøret ditt blir.
  3. Gjør en treningsavtale med noen andre, da er det vanskeligere å skulke unna.
  4. På en tung dag, sørg for mer hverdagsaktivitet.
  5. Lag deg en «nødrute» på bare noen hundre meter. Si at du skal ta nødruten en gang, gående eller løpende – og når du først er i gang får du kanskje lyst til å ta den en gang til..?
  6. Ta på deg treningsklær selv om du egentlig har konkludert med at du ikke skal ut og trene. Da er du plutselig et skritt nærmere å ta deg en treningsøkt, og da er det neste skrittet plutselig ikke så langt!
  7. Å pakke treningsbagen dagen i forveien er også en god ide. Da kan du ta deg en treningsøkt for du kommer hjem og møter på dørstokkmila. Et alternativ er å ha alt liggende klart med en gang du kommer hjem.

Et annet - og veldig godt tips er å gjøre trening som gir mening.

Hjelp andre som trenger deg

Når du vet at du skal hjelpe andre på en treningsøkt vil ikke dørstokkmila være så lang og tung. Den er faktisk ikke der. For da fokuserer du straks mer på den andre enn på deg selv, og du lar ikke tanker som «jeg orker ikke, jeg vil heller ligge på sofaen» få komme til.

Gleden over å ha hjulpet noen andre betyr mye mer.

Hvis du lurer på hvem du kan hjelpe, vær kreativ! Spør deg selv: Hvem har behov for min hjelp? Det kan være eldre og unge i ditt nabolag, kanskje noen på jobben din eller funksjonshemmede tilhørende en forening. Blinde og svaksynte landet over er avhengige av hjelp for å være i fysisk aktivitet. Ta kontakt med noen i ditt nærmiljø!

Powered by Labrador CMS