Jeg har måttet ta valg hver dag, men ved å gå på Roede-kurs har valgene vært enklere å ta!

Hei! Jeg heter Kirsti Nilsson Søyland, jeg er 59 år gammel, og kommer fra Vear i Vestfold.

Min reise med Grete Roede-kurs begynte i slutten av november 2014 for snart 1,5 år siden. Her vil jeg skrive litt om reisen jeg har hatt.

Hvorfor valgte jeg Grete Roede? Jo, det var med vilje at jeg valgte et kurs hvor jeg kunne gå sammen med andre kursdeltakere samt ha en kursleder som kunne bli kjent med meg og mine utfordringer!

Det var mange kilo som måtte av, og derfor valgte jeg et maxi-kurs.

Roede Maxi kurs

Alltid blitt så lykkelig av mat med sukker

Min trang til søtt har til tider vært veldig sterk og vanskelig å kontrollere. Jeg har alltid blitt «så himla lykkelig» av sukkerholdige matvarer.  Men lykken varer ikke så lenge av gangen, og angeren over hva jeg har puttet i meg, overtar. Det har betydd at vekten har gått opp og ned gjennom livet. Sist jeg reduserte vekten var i perioden 2007-08. Via kurs og trening på Easy Life reduserte jeg vekten med hele 45 kilo, og jeg greide å holde vekten stabil i 3 år.

Høsten 2011 startet jeg imidlertid på mastergradsutdanning ved siden av full lederjobb, og jeg klarte dessverre ikke å holde på viljestyrken sammen med krevende studier. Jeg forsto hvor det bar hen, så etter å ha fullført mastergraden, tok jeg tak i egen situasjon. Jeg visste det ville ha store helsemessige konsekvenser hvis jeg ikke gjorde noe.

Før og etter bilde

Dette er meg før og etter!

Farene ved usunn livsstil

Legen min gjorde meg også oppmerksom på farene ved å fortsette min usunne livsstil, og vi diskuterte forskjellige løsningsmodeller. Sommeren 2014 hadde jeg høyt blodtrykk, ble andpusten ved små anstrengelser og hadde høyt kolesterolnivå. Disse faresignalene sammen med hjerteproblemer i nær familie, tok jeg inn over meg.

Jeg hadde lagt på meg mange kilo, men jeg fikk heldigvis stanset før jeg hadde lagt på meg alle de 45 kiloene jeg hadde gått ned, men jeg var likevel sterkt overvektig. Jeg fant et Roede-kurs, og dette har vært en veldig viktig bistand for meg.

Mye støtte underveis

På Roede-kurs har jeg fått mye støtte underveis, og jeg har mange tips om et godt kosthold. Min erfaring er at det er enklere å gå ned i vekt når man tar utgangspunkt i vanlig sunt kosthold og gode oppskrifter. Jeg har prøvd ut flere av Roede-oppskriftene hjemme, hvilket har resultert i at min mann også delvis har redusert sin vekt.

Jeg trenger oppfølgingen og gleden av å gå på kurs sammen med andre, og jeg trenger det lille presset som ligger i at jeg skal veies ukentlig og at andre skal høre hvordan det har gått! Å registrere maten på Roedes nettsider var en god hjelp særlig i starten, for å se på matsammen