For å få til noe fysisk aktivitet i løpet av en dag kan man enten planlegge en løpe- eller sykkeltur, delta på en time på et treningssenter til et bestemt klokkeslett etter jobb – eller man kan gjøre det i en «transportetappe» og virkelig slå to fluer i ett smekk. I dag gjorde jeg det siste. Og jeg merker at det er få ting som gjør meg mer glad enn trim i transportetappene!

Det kjennes egentlig litt som «gratis trening».  Det som er så fint med denne typen trening er at den er egentlig ganske enkel å få til – og har du først syklet en vei, har du ikke annet valg enn å sykle hjem igjen. På den andre siden har joggeturen, sykkelturen og aerobics-timen ofte en tendens til å drukne i dårlige unnskyldninger. For mange er det sofaen som vinner etter en lang dag på jobb og en ufordøyd middag. Her har vi vel alle syndet..?!

Mai og juni måned, med strålende sol, har virkelig gitt mulighet for sykling til jobb!

De fleste er sikkert enige om at det er mye fokus på trening om dagen. Likevel går den fysiske formen ned og den gjennomsnittlige vekten går opp. Og mange er blitt verdensmestre på unnskyldninger som «jeg orker ikke» «jeg har ikke tid», eller «logistikken går ikke opp» – jeg bruker nok disse iblant jeg og. Men da sier jeg til meg selv: Et døgn består av 1440 minutter – da bør du klare å sette av 30 av disse til å bevege deg! Er du ikke enig?

Jeg bruker dobbelt så lang tid på å sykle til jobb som å kjøre, en drøy time totalt – men da har jeg samtidig “spart” meg selv for en treningsøkt på kvelden, enten det er 30 minutter eller mer.

Sykling til jobb krever selvsagt bitte litt planlegging, som at noen andre må hente eller levere barna og at du må ha med noen håndkle og klær i en sekk, men i retur får du: At du er ferdig trent innen du kommer hjem fra jobb, bedre humør, mer overskudd, bedre helse og du har i tillegg gjort ditt for å bidra til et bedre miljø.

Det er ingen tvil hvilken vei skal/skal ikke-vekten heller! Og du, det trenger ikke være slik at du må ha på deg fancy pancy sykkelklær, raske sykkelbriller, sykkelsko, GPS og svette som renner. Du må ikke ta deg helt ut. Du får også tommelen opp selv om du tar det rolig og sykler med jobbklærne dine!

Jeg utfordrer deg, tar du sykkelen eller beina fatt til jobb i morgen (det går an å sykle, gå, løpe halvveis også)? #sykletiljobben #verdenssykkeldag.

Stressfrie sykkelruter i de store byene

Har du lyst til å sykle mer, til jobb eller i fritiden, men syns ikke det virker hverken hyggelig eller trygt å sykle langs veiene du kjenner godt? Grønne sykkelruter er et sett med ruter langs viktige pendlerruter og de fineste turområdene i Norges største byer; Oslo, Bergen, Trondheim og Stavanger.

Du finner oversikten over grønne sykkelruter i din by her!

Riktig god og trygg tur!