Storbyferie er populært, enten det er en weekendtur eller en lengre ferie. For deg som skal ned i vekt eller som er i hold-vekten fasen, kan det være greit å forberede storbyturen også med tanke på mat og drikke.

Spis regelmessig

Det blir gjerne færre hovedmåltider på ferie, hvis man spiser frokost, lunsj og deretter en sen middag. Blir det mange timer mellom måltidene er det lurt å ha et mellommåltid tilgjengelig, som en bar eller en frukt. Ta gjerne med en frukt fra frokostbuffeten dersom du bor på hotell, så har du rask påfyll når det kniper. Med ett færre hovedmåltid kan du også gi plass til en is eller croissant i løpet av dagen.

Vent med alkoholen

Det er deilig med et glass vin til lunsj når man er på ferie og det behøver absolutt ikke å sprenge kaloribudsjettet. Du kjenner deg selv best og vet om det ene glasset til lunsj kan bli til tre før kvelden. Det kan lønne seg å vente med alkoholen til kvelden og heller drikke vann gjennom dagen. Da har du hodet med deg hele tiden også.

Lettere å velge sunt

I en storby er det sannsynligvis et hav av restauranter og kafeer å velge mellom, hvilket gjør det lettere å finne steder som serverer sunn mat. De fleste menyer har salater og velger man ellers retter med rent kjøtt eller fisk og stopper når man er mett, skal det gå fint å nyte gode måltider uten å sabotere vektnedgangen.

Mange skritt krever mye drikke

Det positive med en storbyferie er at du sannsynligvis får gått veldig mye. Er det varmt, er det derfor viktig med nok drikke. Fyll vannflasken allerede fra morgenen av, og sørg for påfyll utover dagen. Det kan også være gøy med skritteller som viser deg hvor mye du faktisk har gått. Det gjør det kanskje lettere å forsvare det ekstra vinglasset på kvelden også.

Ta derfor med deg våre tips, og tenk at en storbyferie ikke behøver å være noen stor “felle” eller et hinder på veien mot en sunn og sporty livsstil.

Mye handler om å kartlegge mulighetene for å ta gode valg før du reiser og ikke minst planlegge hvordan du skal forholde deg til en ny matkultur og andre måltidsrytmer.

Vi ønsker deg en god reise!