Står man ved rømmehyllen i matbutikken er det for gjort å bli litt forvirret. Det er mange varianter å velge mellom, og noen syns kanskje det er vanskelig å vite hvilken man skal velge.

Tradisjonelt er rømme laget av fløte og melkesyrekultur. De lettere rømmevariantene er også laget av fløte, men fløten er magrere ved at noe av fettet er tatt vekk. Dvs. fløten er spedd ut med melk, da får man lavere fettprosent. Like god, bare bedre!

I Q-Drømmelett er fløten blitt erstattet med lettmelk!

Et dette rømme?

Når man endrer såpass mye på innholdet, kan man likevel kalle det for rømme? I Roede mener vi at svaret på dette er ja. Det er fordi produktene, i dette tilfellet Drømmelett og lettrømme, fortsatt likner på hverandre, og smakker det samme. I en blindtest som Q-meieriene har utført, scoret Q-Drømmelett best i test på konsistens, og scoret like bra på smak som vanlig lettrømme.

Og det med bare 5 prosent fett, i motsetning til de andre lettrømme-variantene som inneholder 10-18 prosent fett.

Vi nordmenn er veldig glad i å bruke rømme som smaksforsterker, og da er Q-Drømmelett et svært godt valg å bruke i hverdagen og på fredagstacoen – og på den måten spare både litt på fettinntaket of kaloriinntaket.

3 om dagen

Det fine med Q-Drømmelett er at en liten porsjon også kan regnes som en porsjon meieriprodukter. Helsemyndighetene anbefaler at vi daglig inntar 3 porsjoner med magre meieriprodukter. Dette er viktig for å sikre inntaket av viktige næringsstoffer som kalsium og jod.

Mange nordmenn får i seg for lite jod – som er viktig for fosterets utvikling i svangerskapet. Jod bidrar også til normal kognitiv funksjon og til normal funksjon av nervesystemet.

Et tips til slutt: Blir meieriproduktet for magert, vil det skille seg når man prøver å koke det opp. Da er beste triks å røre det inn helt til slutt når retten er ferdigkokt.

3 smakfulle dressinger med Q-Drømmelett

  1. Dressing med sitron og kryderurter
  2. Dressing med mango og karri
  3. Dressing med chili og chipotlekrydder

Ønsker du flere Roede-oppskrifter med Q-Drømmelett, finner du de her:

Håper det smaker!