Hei! Mitt navn er Anne Ranum, jeg er 67 år gammel, og kommer fra Mjøndalen. Her vil jeg fortelle litt om min reise med Grete Roede.

Jeg ble enke i september 2013, noe som gjorde at jeg fikk en psykisk knekk våren 2014. Medisiner, lavt stoffskifte og mye usunn spising førte til en veldig vektøkning på nesten 30 kilo frem til januar 2016. Jeg meldte meg på Grete Roede-kurs, og det var et sjokk å stå på vekta første gang den 11 januar 2016, men det ga meg et skikkelig spark til å komme i gang med en livsstilsendring.

Ble kvitt vondter

Jeg hadde problemer med ryggen og vondt for å gå lengre strekninger. Da vekten stadig gikk nedover, ble dette heldigvis stadig bedre. Og med god veiledning, gikk kursene godt for meg. Jeg var faktisk ikke sulten og sprakk ikke en eneste gang!

Sommeren 2016 og ett par ferieturer gikk også uten problemer.

Følelsen av å ha gått ned 20 kilo

Den fantastiske følelsen jeg hadde da jeg sommeren 2016 hadde gått ned 20 kilo kan ikke beskrives med ord. Jeg sluttet på kurs i midten av august 2016, etter 3 kurs. Da begynte jeg på Hold Vekten-kurset i september 2016, og går fremdeles på dette.

Da jeg i august mottok Roede-prisen Årets seniorpris, for min innsats med å legge om livsstilen, hadde jeg gått ned totalt 26 kilo.

I august 2017 vant jeg Roede-prisen Årets Seniorpris, for min innsats med å legge om livsstilen.

Nytt liv

Denne vektreduksjonen har gitt meg ett nytt liv, og jeg har fått tilbake energien og livslysten. Jeg går rundt uten problemer, ryggen er tilnærmet bra – og ikke minst er flere blodprøver som har vært dårlige, nå normale. Jeg har hele tiden fått god støtte av min Roede-kursleder Lene Hannevig, og også av min fastlege, som har snakket mye om hvor stor helseskade overvekt kan føre til.

Å gå på Roede-kurs nytter virkelig, det har gitt meg en flott helsegevinst!