Hei! Jeg heter Vilde, er 26 år gammel, og kommer fra Hagavik i Os kommune.

Jeg har slitt med overvekt stort sett hele livet. Jeg har prøvd det meste, alt fra lavkarbo til shaker og så videre. Men ingenting har gitt varig vektnedgang. Jeg har gått ned i vekt, men så har jeg gått like fort opp igjen. Jeg har ikke klart å endre livsstilen min med disse metodene.

Og ikke bare det: De siste 3-4 årene har jeg hatt migrene 3-5 ganger i måneden. Jeg har prøvd det meste for å unngå anfall. Jeg har holdt meg unna løk, aspartam, vin, sukker og diverse triggere. Alt dette uten hell.

Total forvandling

2016 var et hektisk år, både på privaten og i arbeidslivet, så migrenen eskalerte – og jeg hadde hyppigere anfall enn tidligere. I august samme år fant jeg ut at nok var nok. I tillegg hadde det blitt store mengder brus og søtsaker i sommerferien, vekten hadde økt og jeg hadde fått nok.

Jeg ble litt inspirert da jeg så at en i familien hadde gått ned mange kilo på Grete Roede-kurs. Jeg leste om Grete Roede og likte godt at man faktisk spiser vanlig mat, bare mindre mengder og med noen justeringer, og at man fremdeles kan kose seg uten å ødelegge alt. Jeg søkte etter inspirasjon fra andre som hadde erfaring med Grete Roede og fant masse gode resultater.

Den 15. august kuttet jeg ut sukker. Jeg begynte på Roede-kurs i september 2016, og jeg har kun hatt ett anfall fra september til desember. I julen spiste jeg mye dårlig mat igjen, og fikk 2 anfall på en uke!

Kiloene går sakte, men stor helsegevinst likevel

Jeg har gått ned 11 kilo totalt siden august, og cirka 8,5 kilo siden jeg begynte på kurs. Kiloene går sakte av. Jeg trodde de bare skulle renne av siden det er en god del å ta av, så det er litt skuffende at de ikke gjør det. Men det får bare ta den tiden det tar, jeg har opplevd noe som er mye viktigere for meg:

Helsegevinsten jeg har fått i forhold til migrene er nemlig så stor! Og det gjør at jeg selvsagt har stor motivasjon til å fortsette. Jeg har rundt 20 kilo igjen til mål og det skal jeg klare!

Jeg har lært mye på kurs, men det viktigste er nok «alt med måte», at det er lov å kose seg innimellom – og ikke minst at det er fullt mulig å leve med en slik livsstil! I Grete Roede er det mye mat, og det er god mat. En annen ting jeg har lært, og som jeg også kjenner, er at blodsukkeret holder seg stabilt, så man blir ikke fysen på noe godt, kjapt og usunt i løpet av dagen slik som før. Det finnes rett og slett utrolig masse god mat, som også er sunt!