Søstrene Carolina (25) og Catherine (22) Aune Moe, fra Flatanger i Nord-Trøndelag, startet sammen på Roede-kurs i 2015. De har gått over 10 kurs sammen, og har hele tiden vært bevisst på å bruke lang tid på å gå ned i vekt, for at den nye livsstilen skal bli varig. Tilsammen har supersøstrene, som Roede-kursleder Tone Haugan kaller dem, gått ned hele 58 kilo.

Når innså dere at dere måtte ned i vekt?

– Jeg hadde lenge sett at vekten var et problem for meg i hverdagen. Jeg hadde mangel på selvtillit, var i dårlig form og hadde en lat hverdag. Vi hadde tidligere prøvd å gå ned i vekt med ulike treningsprogram og hadde et forsøk på å spise sunt, men som ikke ga resultater, forteller Catherine.

Så skjedde det.

Far støttet dem

– Det var Carolina som plutselig kom med forslaget, som vår far fort var villig til å støtte oss i, forteller Catherine.

– Vi begge hadde lenge vært misfornøyd med vekten og hvor store vi var, men klarte aldri helt å slanke oss. Så da bestemte vi oss for å prøve Roede-metoden, tilføyer hun.

Carolina legger til at de skjønte til slutt at det var maten som måtte justeres. Det var flere grunner til at de valgte Roede-metoden.

Kunne spise normal mat

– Vi valgte Roede-metoden fordi det var vanlig mat som inngikk i slankinga. Jeg kunne fremdeles spise normal mat, som jeg selv hadde glede av. Dette er faktisk noe som funker, hørte jeg fra folk som tidligere hadde gått på Roede-kurs – samtidig som man kan leve som normalt og spise normalt, sier Catherine.

Carolina tilføyer:

– Jeg hadde lest om Roede, og foreslo dette til min søster da vi lå ved