Sommeren er en gyllen anledning til å samle overskudd! Dagene er lengre og lysere, noe som letter på tidsklemma. Bruk den ekstra tiden til å ta det med ro, nyte måltidene og til å være mer i aktivitet. Som en bonus kan du ta med deg sommerens ekstra energi og møte høsten og vinteren med en sprekere kropp og et gladere sinn.

Bruk sommeren til å samle energi til å møte høstens mørkere og kaldere dager.

Start dagen med frokost

Frokost gir deg påfyll av energi til å komme i gang med dagen. Enten du spiser en yoghurt med frukt før du skal videre, eller familien samles til en lang og god frokost på en fridag, anbefaler vi at du tar deg tid til å nyte maten. Når du spiser frokost blir det lettere å unngå usunne, impulsive fristelser i løpet av dagen.

FROKOST: Når du spiser frokost blir det lettere å unngå usunne, impulsive fristelser i løpet av dagen.

Les også: 7 sunne og enkle tips til frokost.

Planlegg innkjøp og måltidene

Ved å planlegge både innkjøp og legge til rette for regelmessige måltider får du bedre kontroll over hva du spiser. Ha sunne, fristende råvarer tilgjengelig slik at du alltid kan lage et smakfullt og sunt måltid. Lag salat ved siden av middagen og bruk sommerens frukt og bær til å lage lette og lekre desserter. Planlegging gjør deg rett og slett «alltid beredt».

Kos deg med maten – mat er mer enn bare næringsstoffer!

Drikk masse vann

Vann er den beste tørstedrikken og på varme sommerdager trenger vi gjerne mer enn vanlig. Gjør vannet fristende ved å tilsette noen skiver sitron eller lime, noen frosne bringebær, friske mynteblad eller skiver av agurk. Ha gjerne en drikkeflaske med deg som du fyller opp etter behov. Sett også frem karafler med vann til måltidene.

Hold hodet kaldt – drikk nok vann!

Les også: Vann den beste tørstedrikken.

Ha en aktiv sommer

Bevegelse gir overskudd. Har du prøvd å stå opp før de andre og ta en gå – eller joggetur alene i morgenluften? Det gir en fantastisk start på dagen. Sommeren er uansett en deilig tid å være mer aktiv på. Når du kombinerer late sommerdager i solen med en daglig økt med fysisk aktivitet, er det lettere å være i balanse. En aktiv sommer gjør det også lettere å få til en aktiv høst.

Hva med å ta med gjestene på en forfriskende tur før middag?

Les også: Slik får du en sunn og aktiv sommer.

 

Riktig GOD SOMMER ønskes fra oss i Roede-teamet!

Artikkelen er publisert tidligere, men vi deler den nå som sommerferien står for tur.