Sjokoladeknekke – høydepunktet på min stand under Roede-kongressen

Takk for sist! Whow! For en energi og entusiasme jeg opplevde da jeg møtte Grete Roede og deres kursledere på deres årlige Roede-kongress! Som utstiller og leverandør til Roede-butikken må jeg si det var en herlig opplevelse. Det er klart den energien smitter og ikke minst en viktig del i den jobben de skal gjøre videre både med å engasjere og motivere nye og gamle kursdeltagere. Utrolig flott gjeng!

I tillegg er jo jeg stor fan av den fokus Grete Roede har satt på kunnskap og livsglede – med små enkle grep kan hverdagen bli ganske så grønn og sunn for de fleste. Og skulle det komme kursdeltagere på kurs som har glutenintoleranse og som tenker at det er en begrensning på gjennomførelese av kurset og oppnå sine mål så tenker jeg tvert om – og da er det en trygghet å vite at produktene som er tilgjengelig i Roede-butikken er valgt ut nettopp med tanke på at den enkelte deltager kan velge sunnere alternativer der det er et behov og et savn.

Men tilbake til kongressen og det som kanskje var høydepunktet på min stand – sjokoladeknekke! Ønsker å dele oppskriften med deg her.

DGV_3252 sjokoladeknekke_1000

SjokoladeKnekke – 107 kcal

Dette trenger du til 30 stk a 11 g

  • 5 dl Knekkebrød miks fra Det Glutenfrie Verksted
  • 100 gram mørk sjokolade 70% eller 80% og gjerne med smak
  • 1 ts kaldpresset kokosolje (Cocosa)
  • En klype havsalt
  • 1 bakeark

Slik gjør du
Del sjokoladen opp i biter og ha dette i en kjele/bolle. Tilsett kokosolje og la dette smelte sammen i et vannbad. Tilsett så knekkebrødmiksen og bland godt. Hell røra over på bakearket og bruk en slikkepott til å dra det tynt utover – det skal nesten dekke et bakeark. Strø litt havsalt over (dette trenger du ikke om du for eksempel bruker mørk sjokolade tilsatt havsalt) og sett kaldt i ca 30 min. Bruk en pizzaskjærer til å kutte ønsket størrelse eller knekk opp med hendene.

Veldig godt, ganske sunt og veldig enkelt å lage.

Lykke til med kurshøsten og riktig god fornøyelse!

Monica

Følg gjerne Det Glutenfrie Verksted på Facebook eller Instagram.