Mat og måltider er blitt salderingsposten i hverdagens tidsklemme. En konsekvens er at mange av oss ikke kan lage god hverdagsmat, eller tror vi ikke kan. Men det er ikke vanskelig.

Vårt mål er at vi alle skal ta den gode hverdagsmaten tilbake, bli trygge på, og bruke mer tid på å lage mat og på å spise den sammen. Hver dag kan være en dag for matglede. Ekte matglede er både mat som smaker godt og mat som gjør kroppen din glad.

Roede-metodens matfilosofi


Kos deg
med maten når du lager den og mens du spiser den. La maten være en kilde til matglede – ikke dårlig samvittighet.

Mat er mer enn næringsstoffer – mat er smak, konsistens, lukt, tid, samvær, pause…

Del et måltid – flere ganger om dagen. Ta deg tid til maten og lag det til en stund for påfyll, pause og samvær.

Ingen matvare er så sunn at den gir oss alt vi trenger, ingen matvare er heller så usunn at den aldri kan spises. Alt avhenger av hvor mye og hvor ofte.

Spis alltid godt – gode smaker setter farge på dagen, og hvis hvert måltid smaker godt, minsker behovet for å fylle på med annen kos og smak mellom måltidene.

Spis sunt, godt og variert – følger du Roede-kostholdets prinsipper behøver du ikke å bekymre deg for om du får i deg nok av alle næringsstoffer.

Unn deg gode råvarer – gode råvarer er godt for kroppen, smaker godt og gjør det enklere å lage god mat.

Søk kunnskap – både om matlaging, matvarer og ernæring. Med god kunnskap er det lettere å ta gode og bevisste valg. Alt blir morsommere, lettere og mer interessant når vi vet nok.

Lag smart mat! Lager du mat av lette og lure råvarer kan du spise deg god og mett uten at det blir for mye energi for kroppen – selv midt i tidsklemma.

Vi håper vår matfilosofi kan være med å motivere deg til å prioritere maten og måltidene.

Ønsker du inspirasjon til din matglede kan du gjerne utforske de gode oppskriftene i vårt Roede-kjøkken.

Ha et godt måltid!