Hei! Mitt navn er Britt Hovelstuen. Jeg er 53 år gammel og bosatt i Hamar. Min reise med Grete Roede begynte i 2014.

Da hadde legen min vært etter meg lenge. Jeg hadde sluttet å røyke 6 år før det, og vekten hadde sakten men sikker gått opp og jeg levde et rolig liv. Etter hvert begynte jeg å tenke meg om….jeg måtte gjøre noe.

– Måtte bare prøve

Jeg fant en Grete Roede-brosjyre hos frisøren, og tenkte at dette måtte jeg bare prøve. Jeg har prøvd Easy Life et par ganger før, men da gikk jeg bare opp igjen.

Jeg har også vært innom Grete Roede for mange år siden, men heller ikke her klarte jeg å holde vekten. Men jeg ville prøve igjen. Legen hadde jo tross alt gitt meg beskjed om å gå ned i vekt, og jeg hadde både høye kolesterolverdier og høyt blodsukker.

Etter 3 Standard-kurs, Drop-in kurs og nå Hold Vekten-kurs hos kursleder Bente Anita Brustad, har jeg nå gått ned 31 kilo.

Koser meg lørdag, søndag er det Grete Roede

Det viktigste jeg har lært meg hva jeg skal spise og hvordan jeg skal telle kalorier, samt hva jeg skal spise og hva jeg ikke skal spise. Og ikke minst har jeg lært meg at jeg kan kose meg på lørdager, men at det på søndager er Grete Roede igjen.

Jeg syns det har gått fint underveis. Jeg gikk fort ned i vekt. Når jeg er borte på besøk passer jeg på hva jeg spiser. Jeg trenger jo ikke ta det feteste! Når det er koldtbord er det jo alltid noe magert å finne! Jeg har blitt mer bevisst.

I tillegg prøver jeg å trene et par dager i uken. Og da går jeg gjerne til treningen!

Tørr ikke gi helt slipp på Hold Vekten

Jeg har holdt vekten sånn noenlunde. Jeg veier meg fortsatt en gang i uken. Jeg tørr ikke helt gi slipp på Hold Vekten-kurset ennå. Det er veldig betryggende å vite at jeg skal veie meg.

I tillegg til en god vektreduksjon har jeg fått mye bedre helse.

Før var jeg hos legen hver tredje måned. Nå er jeg bare en gang i året!