Det er bare dager igjen til 1. desember og store og små har forventninger til årets julekalender. Vi satser på en miljøvennlig variant med restefest som en av kalenderlukene!

I fjor laget jeg en alternativ kalender til barna. Vi tok to tomme nøttebokser og dekorerte dem med gråpapir og klistremerker. Dermed hadde vi selve kalenderen. Nedi boksene puttet jeg en lapp hver eneste kveld. På lappen var det en utfordring, noe hyggelig vi skulle gjøre sammen eller bare noen fine ord til barna.

Jeg var spent på om de ville like det, men mottakelsen var strålende. De gledet seg til hver morgen med en ny lapp i kalenderen.

Syltetøyglass som kalender

I år gjentar vi suksessen, men i stedet for nøttebokser så er to tomme syltetøyglass gjort om til to kalendere. Barna har dekorert dem selv. Glassene får en lapp eller en liten, men miljøvennlig ting nedi hver dag. Det som er kjekt med denne kalenderen er at den kan gis til både liten og stor. Den inneholder ikke godteri, men oppfordrer til positiv aktivitet og litt julebakst.

Nytt av året er at den ene kalenderluken blir en restefest! Men hysj, det må dere ikke fortelle barna mine! Noe må jo være en overraskelse for dem også.